Roomalainen Gladius: Maintz

 • Kokonaispituus 71 cm
 • Paino 0,8 kg
 • Sisältää nahalla päällystetyn puuhuotran messinkiheloilla
 • Terävyysaste: Teroittamaton
 • Terän materiaali: Korkean hiilipitoisuuden hiiliteräs

215

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Rooman valloitusretkellä Iberiaan (nykyiseen Espanjaan) sotajoukot kohtasivat taistelukentällä uudenlaisen mahtavan miekan. Se tunnetaan nykyään nimellä Gladius Hispanicus ja roomalaisten huomattua näiden miekkojen paremmuuden ja potentiaalin Rooman armeija hylkäsi vanhat miekkansa ja otti Gladiuksen omakseen. Gladius oli kätevä ja tehokas missä tahansa lähitaistelutilanteessa, ja sopi siten hyvin roomalaisten sotilaiden sivuaseeksi (silloinen päätaistelutaktiikka perustui edelleen keihäisiin).

Gladiuksen ulkomuoto muuttui ajan saatossa . Neljä päätyyppiä ovat Hispanicus, Mainz, Fulham ja Pompeii (nimi viittaa aina ensimmäisen tietyn tyypin miekan löytöpaikkaan). Rautaportin valikoimasta löydät kaksi yleisintä tyyppiä: Mainzin ja Pompeiin. Vanhemman Mainz-mallin terää oli kavennettu ja siinä oli pitkä kärki, jolloin saatiin yhdistettyä tehokas lävistys- ja leikkauskyky samaan eleganttiin ja näppärään aseeseen. Juuri tämä miekka oli käytössä Rooman sisällissodan aikana ja se oli myös Julius Ceasarin legioonan käytössä hänen Britannian valloitusretkellään. Myöhemmin kehitettyä Pompeiita ei kavennettu ja siinä oli hieman lyhyempi kärki. Mainz kehitettiin Pompeii-tyypiksi luultavasti taloudellisista seikoista johtuen, sillä Pompeii oli nopeampi ja helpompi valmistaa, mutta muutos Rooman vihollisten panssaroinnissakin saattoi olla osasyynä miekkojen muuttamiseen. Vaihdos tyylistä toiseen tapahtui kuitenkin hyvin hitaasti ja vaikka Pompeii oli käytössä jo ensimmäisellä vuosisadalla, vielä 300-luvulla ei ollut mitenkään harvinaista törmätä legioonalaiseen vanhemman tyyppisen miekan kanssa.

Kaiken kaikkiaan Gladius on ainut laatuaan; miekka jonka avulla valloitettiin suurin osa tunnettua maailmaa. Kädensija synteettistä luujäljitelmää ja ponsi ja väisti kovapuuta. Mukana tulevassa nahalla päällystetyssä puuhuotrassa metalliosat ja koristeet messinkiä.

 • Kokonaispituus 71 cm
 • Paino 0,8 kg
 • Terän pituus 49,5 cm
 • Terän leveys 5,7 cm
 • Terävyysaste: Teroittamaton
 • Terän materiaali: Korkean hiilipitoisuuden hiiliteräs
 • Valmistaja: Windlass Steelcrafts
Badge
Hyvä palvelu ja nopea toimitus. Tulen ehdottomasti jatkossakin tilaamaan Rautaportista.
- Nina Vuorijärvi

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!