Roomalainen Gladius: Maintz

215

5 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 500360 Kategoriat: , , , , ,

Tuotekuvaus

Rooman valloitusretkellä Iberiaan (nykyiseen Espanjaan) sotajoukot kohtasivat taistelukentällä uudenlaisen mahtavan miekan. Se tunnetaan nykyään nimellä Gladius Hispanicus ja roomalaisten huomattua näiden miekkojen paremmuuden ja potentiaalin Rooman armeija hylkäsi vanhat miekkansa ja otti Gladiuksen omakseen. Gladius oli kätevä ja tehokas missä tahansa lähitaistelutilanteessa, ja sopi siten hyvin roomalaisten sotilaiden sivuaseeksi (silloinen päätaistelutaktiikka perustui edelleen keihäisiin).

Gladiuksen ulkomuoto muuttui ajan saatossa . Neljä päätyyppiä ovat Hispanicus, Mainz, Fulham ja Pompeii (nimi viittaa aina ensimmäisen tietyn tyypin miekan löytöpaikkaan). Rautaportin valikoimasta löydät kaksi yleisintä tyyppiä: Mainzin ja Pompeiin. Vanhemman Mainz-mallin terää oli kavennettu ja siinä oli pitkä kärki, jolloin saatiin yhdistettyä tehokas lävistys- ja leikkauskyky samaan eleganttiin ja näppärään aseeseen. Juuri tämä miekka oli käytössä Rooman sisällissodan aikana ja se oli myös Julius Ceasarin legioonan käytössä hänen Britannian valloitusretkellään. Myöhemmin kehitettyä Pompeiita ei kavennettu ja siinä oli hieman lyhyempi kärki. Mainz kehitettiin Pompeii-tyypiksi luultavasti taloudellisista seikoista johtuen, sillä Pompeii oli nopeampi ja helpompi valmistaa, mutta muutos Rooman vihollisten panssaroinnissakin saattoi olla osasyynä miekkojen muuttamiseen. Vaihdos tyylistä toiseen tapahtui kuitenkin hyvin hitaasti ja vaikka Pompeii oli käytössä jo ensimmäisellä vuosisadalla, vielä 300-luvulla ei ollut mitenkään harvinaista törmätä legioonalaiseen vanhemman tyyppisen miekan kanssa.

Kaiken kaikkiaan Gladius on ainut laatuaan; miekka jonka avulla valloitettiin suurin osa tunnettua maailmaa. Kädensija synteettistä luujäljitelmää ja ponsi ja väisti kovapuuta. Mukana tulevassa nahalla päällystetyssä puuhuotrassa metalliosat ja koristeet messinkiä. Valmistaja: Windlass Steelcrafts.

  • Paino 0,8 kg
  • Kokonaispituus 71 cm
  • Terän pituus 49,5 cm
  • Terän leveys 5,7 cm
  • Terävyysaste: Teroittamaton
Badge
Tilasin poitsulle puisen ja muovisen lasten miekat ja positiivisesti yllättynyt kuinka laadukkaat olivat edulliseen hintaan nähden. Ei saa aivan helpolla päreiksi miekkoja joten ei tarvitse olla uusia ostamassa alvariinsa. Verkkokaupassa kattava valikoima sekä hyvät maksuvaihtoehdot esim.PayPal mitä harvemmin löytyy suomalaisista verkkokaupoista. Itse kävin noutamassa tuotteet myymälästä ja pikaisella visiitillä olisin myymälässäkin voinut hetken hypistellä ja ihmetellä erikoisuuksia mitä oli aika määrä liikkeessä, vaikkei iso myymälä ollutkaan.
- Snakari

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!