Saksalaistyylin epäsymmetriset olkapanssarit 1460–1500

 • Näyttävä haarniskan osa 1400-luvun ratsastaville, raskaasti haarniskoiduille ritareille
 • Olkasuojia voi käyttää erikseen tai yhdessä käsipanssarin kanssa
 • Valmistettu 1,2 mm paksusta hiiliteräksestä
 • Kiinnitetään yläpäästä haarniskaan tai asetakkiin ja kiristetään käsivarteen nahkahihnalla
 • Paketissa suojat molemmille olkapäille

159.90

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

1300- ja 1400-luvun keskiaikaiset levypanssarit on karkeasti luokiteltu italialaiseen ja saksalaiseen tyyliin. Saksa ja Italia olivat kaksi johtavaa panssarikehityksen ja valmistuksen keskusta Euroopassa. Niiden malleja ja tyyliä kopioitiin, vaikka ne olisikin valmistettu ja niitä olisi käytetty jossain muualla Euroopassa. Italialaistyylinen panssari oli tyylillisesti pyöreää, sileää ja tasaista teräspintaa, kun taas saksalaisessa tyylissä oli uria, harjanteita, huippuja ja teräviä käänteitä. Sileä ja pyöreä panssari kilpeää helposti sivuun iskut ja nuolet, mutta harjanteet ja urat taas antavat teräkselle lisää lujuutta ja rakenteellista vahvuutta. Käytännön seikkojen lisäksi luonnollisesti myös visuaalinen tyyli merkitsi paljon rikkaille keskiaikaisille ritareille, jotka halusivat näyttää muodikkaalta ja tyylikkäältä niin arkivaatteissa kuin haarniskassaankin.

Goottityylinen panssarointi kehittyi Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan alueella 1400-luvun alkupuoliskolla, ja se peilasi goottilaista arkkitehtuuria kaarineen, terävine siluetteineen ja pystyviivoineen. Panssarien uurteet, kaarteet ja harjanteet olivat paitsi koristeellisia, mutta ne myös tukevoittivat panssarin rakennetta sekä ohjasivat nuolien, miekkojen ja tikarien iskut, pistot ja viillot pois kohteestaan. Nimitys gotiikka syntyi Italiassa renessanssiaikana kuvaamaan ”barbaarien” eli goottien rakennustaidetta. Tätä ”barbaarista saksalaistyyliä” käytettiin rakennuksien lisäksi myös haarniskoinnissa.

Nämä saksalaistyylin epäsymmetriset olkapanssarit ovat 1400-luvun loppupuolen goottityyliä. Nimestään huolimatta saksalainen tyyli oli hyvin suosittua ritarien keskuudessa kautta koko Euroopan, ei vain Saksassa. Vasemmanpuoleinen olkasuoja peittää kainaloa hieman enemmän verrattuna oikean puoleiseen olkasuojaan, koska vasen puoli saa todennäköisemmin iskuja oikeakätiseltä vastustajalta ja vastaavasti oikeakätinen käyttäjä tarvitsee asekädelleen hieman enemmän liikkumatilaa. Olkapanssarin yläosassa on reiät, jotta panssarin saa kiinnitettyä erillisillä kiinnitysnyöreillä paikalleen joko haarniskatakkiin, rintapanssariin tai rengashaarniskaan. Olkapanssarissa on myös käsivarren ympäri kiinnitettävä nahkahihna.

 • Panssarit suojaavat olkapäät
 • Olkasuojia voi käyttää erikseen tai yhdessä käsipanssarin kanssa
 • Valmistettu 1,2 mm paksusta hiiliteräksestä. Teräksen paksuus saattaa vaihdella valmistuksessa käytetyistä käsityömenetelmistä johtuen.
 • Teräksessä hieman heijastava satiinipinta, kuten monissa alkuperäisissäkin
 • Korkeus keskellä 29 cm, leveys 49 cm
 • Kiinnitetään yläpäästä haarniskaan tai asetakkiin ja kiristetään käsivarteen nahkahihnalla
 • Parin paino yhteensä noin 2,76 kg
 • Paketissa suojat molemmille olkapäille
 • Valmistaja: Marshall Historical
Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!