Tuotekuvaus

Ennen kehittyneen lääketieteen aikaa silmävammat johtivat helposti silmän menetykseen. Silmän menetyksen jälkeen silmäkuopan suojana oli tavallista pitää joko kankaista tai nahkaista suojaa, silmälappua. Vaarallisten ammattien uurtajat, sotilaat ja merimiehet, saattoi menettää silmänsä helposti onnettomuuksissa tai taistelun tuoksinnassa, joten silmälaput ovat olleet yleisiä veteraaneilla ja entisillä sotilailla, merimiehillä ja tottahan toki myös merirosvoilla.

Vaikka historiallista faktaa ei meidän aikoihin olekaan säilynyt, silmälappujen yksi käyttökohde laivoilla on saattanut olla suojella silmää kirkkaalta päivänvalolta ja säilyttää pimeänäkö toisessa silmässä. Kun pimeästä laivan ruumasta piipahtaa välillä kannelle kirkkaaseen valoon, häviää pimeänäkö silmistä ja kunnollisen hämäränäön palautumiseen menee puolisen tuntia kannen alle palatessa. Jos toisen silmän päällä pitää silmälappua kirkkaassa valossa, häviää hämäränäkö vain toisesta silmästä ja pimeässä pystyy työskentelemään heti kannen alle palatessa. Modernilla ajalla lentäjät ovat käyttäneet yölennoilla silmälappua juuri tästä syystä, jotta karttoja ja mittareita näkee lukea pimeässä hytissä esim. kirkkaasti valaistun kaupungin ylilennon jälkeen.

Tämä nahkainen silmälappu on valmistettu käsityönä ja myötäilee kasvon muotoja hyvän istuvuuden varmistamiseksi. Silmälapussa kiinni oleva nahkainen nyöri solmitaan pään takaa.

Tämä silmälappu on erinomainen lisä monelle hahmolle olet sitten gladiaattori, veteraanistatuksen palkkamiekka, merirosvo tai vaikkapa jos aiot esiintyä Odinina. Odin, Jumalien kuningas, uhrasi toisen silmänsä saadakseen vastineeksi viisautta ja tietoa; tämä skandinaavisen mytologian jumala tunnetaankin yleisesti yksisilmäisenä jumalana.

  • Historiallinen ja autenttinen
  • Valmistettu nahasta käsityönä
  • Saatavilla erikseen joko vasemmalle tai oikealle silmälle
  • Valmistaja Windlass Steelcrafts
Badge
Hyvä o
- Olli Virtanen

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!