Sinivalkoinen mekko, 1100-luvun bliaut

  • Saatavilla koot: S, M, L, XL, XXL
  • Valmistettu 100% puuvillasta

62.50

Poista

Tuotekuvaus

Tämän mekon ulkonäkö ja leikkaus ovat 1100-luvun muodin mukaisia. Tuolloin tämäntyyppinen asu, bliaut tai bliaud, tuli suosituksi. Bliaut-tyylinen mekko saattoi olla pituudeltaan pohkeesta lattiamittaan, ja sen tyyppillisiä piirteitä olivat sivunyöritys, runsaana hulmuava helmaosa sekä trumpettihihat. Bliaut-tyylin asuja löytyy runsaasti keskiaikaisten teosten kuvituksista, esim. 1100-luvun lopun Hortus Deliciarumista, ja Terentiuksen näytelmien kuvitetusta laitoksesta n. v.1150. Bliaut-mekkoja käytettiin aina 1000-luvulta 1200-luvulle ja suosituimpia ne olivat Ranskan vaikutuksen alueille, mutta olivat käytössä myös nykyisen Saksan ja Italian alueilla.

Tämä pitkä keskiaikainen mekko on valmistettu tukevasta puuvillasta. Se on leikkaukseltaan väljä, ja se kurotaan vyötärön sivuilla olevilla kiristysnyöreillä käyttäjälleen sopivaksi. Hihat ja helma ovat valkoista puuvillaa, jonka ansiosta mekko näyttää siltä kuin pitkän valkoisen alusmekon päälle olisi puettu lyhyempi sininen päällysmekko. Hihat ja pääntiet on koristeltu hienostunein koristeompelein.

  • Saatavilla koot: S, M, L, XL, XXL
  • Valmistettu 100% puuvillasta
  • Valmistaja: Battle Merchant
Mekon kokotaulukko
Koko S M L XL XXL
Käyttäjän rinnanympärys sentteinä 88 96 104 116 128

Kokonaispituus koossa M noin 145 cm, mitattuna olkapäästä helmaan.

Löytääksesi oikean koon, ota mitta tarkasti. Tämän mekon koko määräytyy rinnanympäryksen perusteella. Vaatteen liikkumisväljyys on otettu mekon mitoissa huomioon.

Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!