Spangenhelm-kypärä kasvosuojalla

165

Poista

Tuotekuvaus

1100-luvun puolivälin paikkeilla kasvomaskit alkoivat tehdä paluutaan kypäriin. Idea ei ollut uusi, sillä kenties kuuluisin maskillisista kypäristä, Sutton Hoo –kypärä, on n. vuodelta 600 ja maskeja oli yhdistetty kypäriin jo roomalaisaikanakin. Tämän siirtymävaiheen kypärän rakenne on sama kuin sitä edeltävissä viikinki- ja normannikypärissä, eli se koostuu vannekehikosta (spangen) ja kypärän kuvun muodostavat rautalevyt puolestaan on niitattu kiinni tähän vannerakenteeseen. Tässä kypärässä on jäljellä myös aiempien spangenhelm-kypärien tunnusomainen nenäsuojus.

Tämä kypärätyyppi oli käytössä 1100-luvun puolivälistä 1200-luvulle. Maski suojasi kasvoja suhteellisen hyvin taistelun melskeessä, joten kypärä oli suosittu varsinkin jalkamiesten keskuudessa, mutta sitä käyttivät toki myös ratsumiehet. Esimerkki tällaisesta pyöreäkupuisesta kypärästä jossa on rei’itetty kasvosuojus löytyy esimerkiksi kivireliefinä Pyhän Justinan kirkosta Italian Padovasta. Tämä kypärätyyppi oli tärkeä askel kypärien kehityksessä 1200-luvulla, jolloin kasvosuojan lisäksi suojalevyjä ryhdyttiin kiinnittämään myös kypärän taakse ja sivuille, jolloin muodostuivat ensimmäiset suurkypärät.

Meidän kasvosuojallinen spangenhelm-kypärämm
on valmistettu 1,6 mm paksusta teräksestä 1,6mm
vahvikkein/vantein. Kasvomaski on 2 mm paksua terästä. Teräksen paskuus saattaa hieman vaihdella johtuen valmistuksen käsityömetodeista. Kypärässä on puuvillainen pehmustevuori korkeuden säätöön sekä nahkainen leukahihna. Kypärän paino noin 2,6 kg
Valmistaja Marshall Historical.

Saatavilla kahdessa koossa:
Koko M noin 54-58cm päänympärykselle.
Koko L noin 60-62cm päänympärykselle.

Badge
Tyylikkäitä vanhan ajan miekkoja ym. historian havinaa uustuotantona. Sopivia erikoislahjaksi esim syntymäpäivän sankarille jolla on jo kaikkea tai alan harrastajalle.
- Kari Vainio

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!