Stiklestadin viikinkimiekka

271

4 varastossa

Tuotekuvaus

Stiklestadin taistelu oli Norjan entisen kuninkaan, Olavi Haraldinpojan (Olaf Haraldsson) viimeinen. Se oli vanhanaikaista sodankäyntiä, jossa kaksi sotajoukkoa kohtasi toisensa silmätysten, miekka miekkaa vastaan. Taistelu oli raaka, verinen ja sen lopussa Olavi kaatui. Aiemmin, kuninkaana ollessaan, Olavi oli vakiinnuttanut kristinuskon aseman Norjassa, minkä johdosta kirkko julisti hänet pyhimykseksi kuoleman jälkeen.

Tämä viikinkimiekka on nimetty Stiklestadin taistelun mukaan. Tämä miekka on hyvin tasapainotettu ja oli aikanaan erittäin tehokas ase. Se kykenee niin pistoihin kuin viiltoihinkin, unohtamatta tyylikästä ulkonäköä. Teräksiset ponsi ja väisti on koristeltu kuparilla ja puinen kahva on päällystetty nahalla. Miekan mukana tulee nahalla päällystetty puuhuotra.

Kokonaispituus n.94cm
Terän mitat: pituus n.79cm
leveys n.5cm
ja paksuus n.4,8mm
Paino n.1,25kg
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!