Tanskalainen käsikirves – tylppä

89

0 varastossa

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Kirves oli viikinkiaikana periaatteessa köyhän miehen ase, sillä puutyökirves löytyi joka taloudesta. Kaikki kirveet eivät kuitenkaan sovellu aseiksi yhtä hyvin ja myös ainoastaan taistelukäyttöön tehtyjä kirveitä käytettiin laajalti. Vaikka selkeää jaottelua aseisiin ja työkaluihin ei voikaan tehdä, niin tämä on esimerkki lähinnä aseeksi kehitetystä viikinkiajan kirveestä. Kirvestä työkaluna käytettäessä terä on usein paksu ja kiilamainen, mutta asekäytössä kiilan mallisesta terästä ei ole hyötyä liiallisen massan hidastaessa asetta ja tehden siitä kömpelömmän. Ohutteräinen kirveen terä saattoi olla yhtä ohut kuin miekan terä, jolloin kirveen terä viilsi kuten miekka. Kevyempi ase oli myös nopeampi käyttää niin torjunnoissa kuin iskuissakin. Puutöissä ohutteräinen kirves ei kuitenkaan ole parhaimmillaan.

Tässä viikinkiajan yhden käden kirveessä on jokseenkin iso ja leveä terä, jolloinen tietysti viilsi kapeateräistä terää paremmin. Tätä isommat terät olivatkin yleensä kiinni kahden käden varsissa.

Teräksisten aseiden kanssa harjoitellessa on tärkeää huolehtia kunnon suojavarusteista ja välineiden kunnosta. Muista säilyttää tarvittava varovaisuus ja hallinta joka tilanteessa onnettomuuksien välttämiseksi.

Rakennettu kestämään taisteluiden rasituksia niin historianelävöittäjien taisteluissa kuin teattereiden näyttämöilläkin. Valmistettu 51CrV4 hiiliteräksestä ja lämpökäsitelty HRC 50-52 kovuuteen. Paksut reunat ja kärjet on pyöristetty nirhaumien ja kolhujen minimoimiseksi. Valmistaja: Victor Berbekucz.

Kokonaispituus 59 cm, terän pituus 18 cm, terän leveys 18 cm, paino 0,86 kg.

Badge
Hyvä palvelu ja nopea toimitus. Tulen ehdottomasti jatkossakin tilaamaan Rautaportista.
- Nina Vuorijärvi

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!