Tinker 800-luvun viikinkimiekka

  • Laadukas viikinkimiekka, jossa piirteitä useasta arkeologisesta miekkalöydöstä
  • Saatavana sekä terävänä että tylsänä
  • Terävä soveltuu leikkausharjoituksiin, tylsä historianelävöittämiseen ja taisteluharjoituksiin
  • Kokonaispituus 95 cm
  • Valmistettu hiiliteräksestä

382399

Poista

Tuotekuvaus

Tinkerin viikinkimiekassa on klassinen Oakeshott tyypin X leveäurainen terä. Tyyppi X oli käytössä kauemmin kuin yksikään muu terätyyppi, aina viikinkiajasta pitkälle keskiaikaan. Tyypin X terät ovat litteitä ja leveitä, siis omiaan leikkaamiseen. Sen hyvin tasapainotettu massa tarkoittaa, että kuka tahansa tällaista miekkaa taistelutantereella käyttelikin, oli varteenotettava vastus, oli toisella haarniska päällä tai ei. Tässä miekassa teräprofiili kapenee hieman kärkeä kohden, ja vaikka monet viikinkiajan miekat olivatkin kärjestään lusikan mallisia, myös teräviä kärkiä on löytynyt arkeologisissa kaivauksissa.

Suurin osa ajan miekoista oli terältään tyyppiä X, mutta miekkojen kahva- ja ponsirakenteissa oli eroavaisuuksia. Tässä miekassa on Petersenin jaottelun mukainen E-tyypin kolmelohkoinen ponsi. Tällaiset ponnet oli tyypillisesti koristeltu pienin pyörein kolokoristein, ja ne liitetään yleisimmin Norjaan ajalle 800–850. Kuuluisin miekka, jossa on sama kahvamalli, on Skattebun maatilalta Norjasta löytynyt miekka. Mallista on kuva myös Ian Peircen Swords of the Viking Age -kirjassa.

Vaikkei Tinkerin viikinkimiekka suoranaisesti olekaan kopio yhdestäkään tietystä säilyneestä miekasta, on se historiallisten, varsinkin Norjan Trondheiminvuonoon painottuvien löytöjen inspiroima. Tämä alue on viimeisimpien tutkimusten perusteella se alue, josta ensimmäiset viikingit lähtivät retkille Britteinsaarille. Vaikka kaikenlainen yhteydenpito Pohjanmeren reunamilla oli osa normaalia arkea kauppareitteineen ja matkaajineen, ne jotka lähtivät Trøndelagista 700- ja 800-lukujen taitteessa muistetaan yhä ennen kaikkea rosvoavina susina, jotka valtaisalla tuhoamisvimmalla ryöstivät paikkoja, kuten Lindisfarnen ja Ionan. "A furore Normannorum libera nos, Domine" eli "Pohjanmiesten raivolta säästä meidät, Jumala" oli rukous, joka kuultiin usein tulevina vuosikymmeninä.

Kuten muutkin miekat Tinkerin mallistossa, myös viikinkimiekkaa on saatavilla kahtena eri versiona, terävänä ja tylppänä. Molemmilla on yhtäläiset käsittelyominaisuudet. Terävän version leveys tekee sen profiilista erinomaisen leikkuuterän. Tylppä versio on suunnattu vaativalle historianelävöittäjälle 2 mm:ä paksuine pyöristettyine reunoineen. Näiden viikinkimiekkojen rakenne poikkeaa muista Tinkerin sarjan miekoista, sillä kahvarakenne on niitattu viikinkielävöityksen ja historiallisen autenttisuuden vaatimuksia silmällä pitäen. Tyylikkäässä huotrassa on aikakauteen sopivat metallihelat kiinnitysrenkaineen.

Hanwein valmistama. Mitoissa saattaa olla hienoista yksilöllistä heittoa.

Kokonaispituus: 95 cm
Terän pituus: 78,7 cm
Kahvan pituus: 10 cm
Paino: 1,25 kg
Tasapainopiste väististä: 12 cm
Terän leveys väistillä: 5,1 cm
Terän leveys kärjessä: 3,8 cm
Terän paksuus väistillä: 5,9 mm
Terän paksuus kärjessä: 2,2 mm
Terän materiaali: 5160 hiiliteräs
Terävyysaste: terävä

 

Tietoa Tinker Pearce -sarjasta:

Hanwei on valmistanut Michael ”Tinker” Pearcen suunniteleman miekkasarjan, joka vastaa HEMA-harrastajien (Historical European Martial Arts=historialliset eurooppalaiset kamppailulajit) erilaisiin harjoitustarpeisiin, niin sparraukseen kuin leikkausharjoituksiinkin. Tinker-kokoelma koostuu autenttisista, historiallisiin esikuviin perustuvista aseista, jotka kuitenkin on valmistettu modernein menetelmin moderneista materiaaleista parhaan kestävyyden saavuttamiseksi. Jokainen Tinker Pearce -miekka on täysin toiminnallinen taisteluvalmis teräase.

Kaikki sarjan miekat on saatavilla sekä tylppäreunaisina että terävinä, joten voit valita alkuperäisen leikkausharjoituksiin sopivan terävän tai historianelävöittämiseen ja taisteluharjoituksiin sopivan tylpän treeniterän välillä. Kumman tahansa valitsetkin, saat yhden markkinoiden hienoimmista keskiaikaisten miekkojen jäljennöksistä, joiden käsiteltävyys on omaa luokkaansa.

Näiden teräaseiden kehittäjä, Michael Tinker Pearce, on niittänyt mainetta seppänä, arvokkaiden tilaustyömiekkojen valmistajana, ja hänen aseensa tunnetaan erityisesti kestävyydestä ja yleisestä suorituskyvystä. Tinker on tutkinut miekkoja yli 30 vuotta, ja hänen aktiivisuutensa ansiosta modernien jäljennösten painot ja tasapainotukset ovat mahdollisimman lähellä alkuperäisiä kappaleita kautta koko miekanvalmistusteollisuuden. Tinkerin tekemä tutkimustyö ja laaja-alainen harrastustoiminta ovat auttaneet häntä ymmärtämään sen, miten miekkoja käyttivät aikanaan ne, joiden henki oli niistä riippuvainen, sekä sen, mitä nykypäivän miekkailuharrastajat tarvitsevat.

Nämä miekat ovat Tinkerin laatuvaatimukset täyttäviä. Terät on taottu 5160 jousiteräksestä ja karkaistu 50–53 HRC kovuuteen, ruoti matalampaan 30 HRC kovuuteen. Keskiaikaisissa malleissa ruodin pää on kierteistetty ja ponnen päässä on syvennys kuusiokolomutteria varten. Mutteri kiinnittää ja kiristää koko kahvarakenteen. Kahvarakenne on näin helppo purkaa tarkastusta, muutostöitä ja vaikka terän vaihtoa varten. Terävät ja tylpät terät ovat keskenään vaihtokelpoisia keskiaikaisissa malleissa. Terät on suunniteltu kestämään täyskontaktia, mutta niitä saa tarvittaessa myös varaosina, mikä entisestään laskee käyttömiekan pidemmän aikavälin kuluja. Viikinkimiekan, sekä terävän että tylpän, terän kahvarakenne on niitattu historiallisen alkuperäisyyden saavuttamiseksi.

Badge
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ihmeteltävää, ihailtavaa riittää tunneiksi ja ostettavaa... Älkää kertoko puolisolle ellei hänkin harrasta :)
- Daniel Kohvakka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!