Ulfberht miekka

239

5 varastossa

Tuotekuvaus

Vanha legenda kertoo pohjoisesta tulleesta sepästä, nimeltään Ulfberht, joka loi ensimmäiset, laadullisesti ylivoimaiset, teräsmiekat. Tämä tarina äärimmäisen tärkeästä teknisestä edistysaskeleesta kasvoi lähes myyttisiin mittoihin soturien ja sotilaiden keskuudessa ja on säilynyt meidän aikoihimme saakka. Miekkoja joiden terään on ikuistettu legendaarisen sepän nimi valmistettiin ilmeisesti muutaman sadan vuoden ajan ja useat näistä ovat säilyneet meidän tutkittavaksemme. Ulfberht-miekat ovatkin yksi mielenkiintoisimmista tutkimuskohteista keskiaikaisten aseiden kentässä.
Aiemmat miekat olivat poikkeuksetta taottu pehmeistä rautatangoista käyttäen prosessissa vain ohuita teräsliuskoja. Kun miekan muoto oli saatu aikaiseksi raudasta, kova teräsreuna taottiin miekan leikkaavaksi teräksi. Ulfberht-miekat sen sijaan taottiin kokonaisuudessaan teräksestä. Ensi kertaa pystyttiin valmistamaan erinomaisia miekkoja korkean hiilipitoisuuden teräksestä. Ulfberht-miekat olivat ylivoimaisia jo pelkän materiaalin puolesta, mutta miekkojen muotokielikin muuttui samalla. Terä kaventui selkeästi nopeammin kuin aiemmissa miekoissa ja tasapainopiste siirtyi lähemmäs kädensijaa. Miekasta saatiin samalla nopeampi ja helpommin hallittava. Samoissa miekoissa tapahtui siis valtava hyppäys eteenpäin niin materiaalin kuin muotoilunkin osalta. Kuviot miekan molemmilla puolilla on kopioitu pikkutarkasti alkuperäisestä kappaleesta. Tämä laadukas miekka on valmistettu korkean hiilipitoisuuden hiiliteräksestä (itse asiassa paremmasta kuin alkuperäiset). Kahva on nahalla päällystettyä puuta. Linssin (brazilnut) muotoinen teräksinen ponsi oli aikanaan yleinen niin viikinkien kuin muidenkin eurooppalaisten miekoissa. Kaunis ja tärkeä miekka historian syövereistä. Alkuperäisen noin 800-luvulta olevan miekan kuva on nähtävissä Ian Piercen kirjassa Swords of the Viking Age.

Paino 1,4kg
kokonaispituus 91cm
terän pituus 77cm
terän leveys 5,4cm
ja terän paksuus 4,8mm
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Laadukkaat tuotteet ja mielettömän nopea palvelu. Esim. tilasin eilen (21.12) pojille viikinkimiekat & kilvet, olivat jo tänään noudettavissa. Arvosana 5/5
- Erik Segercrantz

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!