Tinker varhaiskeskiajan miekka

  • Saatavana sekä terävänä että tylsänä
  • Terävä soveltuu leikkausharjoituksiin, tylsä historianelävöittämiseen ja taisteluharjoituksiin
  • Kokonaispituus 98 cm
  • Valmistettu hiiliteräksestä

325333

Poista

Tuotekuvaus

Tinkerin keskiaikaisessa yhden käden miekassa on Oakeshott tyypin XII säilä, joka on muodoltaan hyvin terävää kärkeä kohti tasaisesti kapeneva leveä ja litteän tasainen. XII-tyypin miekkoja on säilynyt meidän päiviimme suuri määrä, mikä osaltaan todistaa niiden suosiota. Moni klassinen keskiaikainen miekka, aina 1000-luvulta 1400-luvun alkuun, on kyseistä terätyyppiä, mutta jopa viikinkiaikaisia malliesimerkkejä löytyy. Samanlaisia teriä on nähtävissä myös laajalti keskiaikaisesta taiteesta, varsinkin Maciejowski-raamatusta (joka on noin vuodelta 1250).

Suurimman osan Euroopan historiasta aseet ja suojavarusteet ovat käyneet kilpavarustelua ja kehittyneet vastaamaan toisessa tapahtuneeseen kehitykseen, kumpikin vuorollaan. Välillä ylivoima on ollut hyökkäysvarusteilla, välillä puolustusvarusteilla. Keskiajan alkaessa miekkahyökkäyksessä suosittuna iskutapana oli viilto. Kun rengashaarniskointi – ja myöhemmin levyhaarniskointi – tuli yhä yleisemmäksi oli miekan kehityttävä, mikäli mieli vastata haasteeseen. Vähitellen miekkasepät ymmärsivät, että pienet terän mallin muutokset auttoivat parantamaan miekkojen leikkaamiskykyä ja samalla ne tekivät niiden kärjistä paremmin kontrolloitavia tarkkoja ja tehokkaita pistoja varten. Nämä parannukset saatiin aikaan, kun teräprofiilia kavennettiin ja veriuria lyhennettiin.

Kuten muutkin miekat Tinkerin mallistossa, myös keskiaikainen miekka on saatavilla kahtena eri versiona, terävänä ja tylppänä, joilla on yhtäläiset käsittelyominaisuudet. Terävässä miekassa on 2/3:n mittainen veriura ja terä jatkuu urasta kärkeen litistetyn timantin mallisena. Tylpässä miekassa ura on leveämpi, jotta terän massaa on saatu siirrettyä reunoja kohti turvallisuuden parantamiseksi. Kuten tyypillisissä tyypin XII miekoissa, myös Tinkerin miekassa on lyhyt suora väisti. Ristin mallinen kahvaosa on samalla sekä esteettisesti miellyttävä että käytännöllinen.

Monet Royal Armouries -museon I.33-manuaalista löytyvistä kuvista voidaan tulkita tyypin XII miekoiksi, ja tylppä versio onkin erinomainen juuri näihin kupurakilven ja miekan harjoitustaisteluihin, joita kuuluisassa ja vanhassa miekkailuoppaassa opetetaan. Terävällä versiolla vesipullojen ja muiden harjoituskohteiden leikkaaminen onnistuu vaikka omalla takapihalla. Molemmat versiot ovat nopeita ja ketteriä, mutta niissä on kuitenkin voimaa ja jämäkkyyttä niin, ettei niiden toiminnallinen käyttötarkoitus jää epäselväksi.

Miekan kädensija on puuta, joka on ensin kiedottu nyörillä ja päällystetty sen jälkeen nahalla. Keskiaikaisissa malleissa ruodin pää on kierteistetty ja ponnen päässä on syvennys kuusiokolomutteria varten. Mutteri kiinnittää ja kiristää koko kahvarakenteen. Kahvarakenne on näin helppo purkaa tarkastusta, muutostöitä ja vaikka terän vaihtoa varten. Miekan mukana toimitetaan puinen nahalla päällystetty huotra, jossa on teräksiset helat.
Valmistaja: Hanwei. Mitoissa saattaa olla hienoista yksilöllistä heittoa.

 

Kokonaispituus: 98 cm
Terän pituus: 81 cm
Kahvan pituus: 16 cm
Paino: 1,18 kg
Tasapainopiste väististä: 12 cm
Terän leveys väistillä: 5,4 cm
Terän leveys kärjessä: 1,4 cm
Terän paksuus väistillä: 5,5 mm
Terän paksuus kärjessä: 3,5 mm
Terän materiaali: 5160 hiiliteräs
Terävyysaste: terävä

 

Tietoa Tinker Pearce -sarjasta:

Hanwei on valmistanut Michael ”Tinker” Pearcen suunniteleman miekkasarjan, joka vastaa HEMA-harrastajien (Historical European Martial Arts=historialliset eurooppalaiset kamppailulajit) erilaisiin harjoitustarpeisiin, niin sparraukseen kuin leikkausharjoituksiinkin. Tinker-kokoelma koostuu autenttisista, historiallisiin esikuviin perustuvista aseista, jotka kuitenkin on valmistettu modernein menetelmin moderneista materiaaleista parhaan kestävyyden saavuttamiseksi. Jokainen Tinker Pearce -miekka on täysin toiminnallinen taisteluvalmis teräase.

Kaikki sarjan miekat on saatavilla sekä tylppäreunaisina että terävinä, joten voit valita alkuperäisen leikkausharjoituksiin sopivan terävän tai historianelävöittämiseen ja taisteluharjoituksiin sopivan tylpän treeniterän välillä. Kumman tahansa valitsetkin, saat yhden markkinoiden hienoimmista keskiaikaisten miekkojen jäljennöksistä, joiden käsiteltävyys on omaa luokkaansa.

Näiden teräaseiden kehittäjä, Michael Tinker Pearce, on niittänyt mainetta seppänä, arvokkaiden tilaustyömiekkojen valmistajana, ja hänen aseensa tunnetaan erityisesti kestävyydestä ja yleisestä suorituskyvystä. Tinker on tutkinut miekkoja yli 30 vuotta, ja hänen aktiivisuutensa ansiosta modernien jäljennösten painot ja tasapainotukset ovat mahdollisimman lähellä alkuperäisiä kappaleita kautta koko miekanvalmistusteollisuuden. Tinkerin tekemä tutkimustyö ja laaja-alainen harrastustoiminta ovat auttaneet häntä ymmärtämään sen, miten miekkoja käyttivät aikanaan ne, joiden henki oli niistä riippuvainen, sekä sen, mitä nykypäivän miekkailuharrastajat tarvitsevat.

Nämä miekat ovat Tinkerin laatuvaatimukset täyttäviä. Terät on taottu 5160 jousiteräksestä ja karkaistu 50–53 HRC kovuuteen, ruoti matalampaan 30 HRC kovuuteen. Keskiaikaisissa malleissa ruodin pää on kierteistetty ja ponnen päässä on syvennys kuusiokolomutteria varten. Mutteri kiinnittää ja kiristää koko kahvarakenteen. Kahvarakenne on näin helppo purkaa tarkastusta, muutostöitä ja vaikka terän vaihtoa varten. Terävät ja tylpät terät ovat keskenään vaihtokelpoisia keskiaikaisissa malleissa. Terät on suunniteltu kestämään täyskontaktia, mutta niitä saa tarvittaessa myös varaosina, mikä entisestään laskee käyttömiekan pidemmän aikavälin kuluja.

Badge
Laadukkaat tuotteet ja mielettömän nopea palvelu. Esim. tilasin eilen (21.12) pojille viikinkimiekat & kilvet, olivat jo tänään noudettavissa. Arvosana 5/5
- Erik Segercrantz

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!