Valkoinen röyhelömyssy

  • Saatavilla värit: kirkkaan valkoinen ja luonnonvalkoinen
  • Myssyn reunassa joustava kuminauha
  • Yksi koko, joka sopii kaikille
  • 100 % puuvillaa

15

Poista

Tuotekuvaus

Uudelle ajalle tultaessa huivit ja hilkat olivat yhä käytössä päähineinä, mutta 1500-luvulta alkaen pyöreät myssyt tulivat niiden rinnalle vaihtoehdoksi pään ja hiusten säädylliseen peittämiseen. Alkujaan myssyt olivat melko yksinkertaisia, kuten tämä malli, mutta kun maalaistyylinen pukeutuminen tuli muotiin 1700-luvulla, kehittyi myssyistäkin huimia taideluomuksia. Tällaisia röyhelömyssyjä kutsutaan englanniksi nimellä mobcap (suoraan käännettynä vihaisen väkijoukon myssy), koska ranskan vallankumouksen aikana 1700-luvun lopulla mellakoihin osallistuneet naiset tyypillisesti käyttivät tällaisia myssyjä.

Tämän tyyppiset pyöreät myssyt pysyivät käytössä aina 1900-luvulle asti, varsinkin osana palvelusväen ja hoitajien asuja. Röyhelömyssyn ulkonäköä on helppo muokata asuun sopivaksi esimerkiksi nauhoin ja rusetein. Palvelusväelle tai maaseudulle sopii koristelematon myssy, mutta ylimystön röyhelömyssyt olivat tyypillisesti koristeltu värikkäin nauhoin ja rusetein.

Myssyn reunassa olevan joustavan kuminauhan ansiosta päähine istuu hyvin.

  • Saatavilla värit: kirkkaan valkoinen ja luonnollisen valkoinen
  • 100% puuvillaa
  • Myssyn reuna joustava
  • Yksi koko, joka sopii kaikille
Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!