Tuotekuvaus

Pohjolassa tavallisen kansanmiehen tai -naisen asu pysyi pääpiirteissään samana aina viikinkiajalta renessanssiin, ainoastaan pienet koristeet ja korut vaihtelivat ajan mukana. Kaupungeissa muodit toki vaihtuivat ja varakkaampi väki muutti pukeutumistaan vuosikymmenien ja –satojen vaihtuessa.

Pohjimmiltaan kansan perusasu niin miehillä kuin naisillakin oli pitkä mekkopuku, housusukat tai housut ja päähine. Naisilla päällysmekko oli yleinen ja miehillä vastaavasti viitta. Polvipituista tai sitä lyhyempää mekkoa kutsuttiin tunikaksi. Vaatteilla ei eroteltu sukupuolta niin tarkasti kuin nykyään, vaan haluttiin ennemminkin korostaa yhteiskunnallista asemaa. Miehet perivät ja käyttivät naisten vaatteita ja vastaavasti toisin päin. Pohjolassa vasta 1300-luvulla miesten pukeutuminen alkoi eriytyä naisten vaatteista selkeästi kun miesten tunikat alkoivat lyhentyä ensin polvipituiseksi ja 1300-luvun lopulla vielä lyhyemmiksi. Toki lyhyempiä tunikoita käytettiin aiemminkin, mutta 1300-luvulla tällainen lyhyempi tunika niin sanotusti löi itsensä läpi.

Tämä tunika sopii historiallisestikin niin miehille kuin naisille. Tämän perusmallin helmaosaan on neulottu perinteiseen keskiaikaiseen tapaan kiilat, jolloin on saatu lisää liikkumatilaa jaloille. Erityisesti taistelussa mahdollisimman vapaa jalkojen liikkuvuus on tärkeää.

Autenttisen käsintehdyn näköinen kangas on valmistettu 100% puuvillasta ja on miellyttävän pehmeä käyttää. Tunika perustuu säilyneeseen alkuperäiseen malliin. Pohjolassa vaatemuoti muuttui hitaasti ja tällaiseen vaatteeseen saattoi törmätä vielä uuden ajan alun maaseudullakin. Yleisiä tällaiset tunikat olivat 800-luvulta 1300-luvulle. Valmistaja Marshal Historical.

Tämä tuote on valmistettu käsityönä eläväisestä kankaasta, jonka tarkoitus on esittää vanhaa käsintehtyä vaatetta. Kankaassa saattaa siis olla pieniä pintavaurioita tai epätäydellisyyksiä. Väri ja pintarakenne voi myös hieman vaihdella.

Koko Rinnanympärys Pituus
XS 104 cm 100 cm
S 113 cm 115 cm
M 118 cm 116 cm
L 123 cm 117,5 cm
XL 128 cm 119 cm
XXL 130 cm 120 cm
Badge
Nopea toimitus ja laadukkaita tuotteita
- Miika Poskiparta

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!