Varhaiskeskiajan ruskea tunika

44

Poista
Tuotetunnus (SKU): MH-CLO207 Kategoriat: ,

Tuotekuvaus

Pohjolassa tavallisen kansanmiehen tai -naisen asu pysyi pääpiirteissään samana aina viikinkiajalta renessanssiin, ainoastaan pienet koristeet ja korut vaihtelivat ajan mukana. Kaupungeissa muodit toki vaihtuivat ja varakkaampi väki muutti pukeutumistaan vuosikymmenien ja –satojen vaihtuessa.

Pohjimmiltaan kansan perusasu niin miehillä kuin naisillakin oli pitkä mekkopuku, housusukat tai housut ja päähine. Naisilla päällysmekko oli yleinen ja miehillä vastaavasti viitta. Polvipituista tai sitä lyhyempää mekkoa kutsuttiin tunikaksi. Vaatteilla ei eroteltu sukupuolta niin tarkasti kuin nykyään, vaan haluttiin ennemminkin korostaa yhteiskunnallista asemaa. Miehet perivät ja käyttivät naisten vaatteita ja vastaavasti toisin päin. Pohjolassa vasta 1300-luvulla miesten pukeutuminen alkoi eriytyä naisten vaatteista selkeästi kun miesten tunikat alkoivat lyhentyä ensin polvipituiseksi ja 1300-luvun lopulla vielä lyhyemmiksi. Toki lyhyempiä tunikoita käytettiin aiemminkin, mutta 1300-luvulla tällainen lyhyempi tunika niin sanotusti löi itsensä läpi.

Tämä tunika sopii historiallisestikin niin miehille kuin naisille. Tämän perusmallin helmaosaan on neulottu perinteiseen keskiaikaiseen tapaan kiilat, jolloin on saatu lisää liikkumatilaa jaloille. Erityisesti taistelussa mahdollisimman vapaa jalkojen liikkuvuus on tärkeää.

Autenttisen käsintehdyn näköinen kangas on valmistettu 100% puuvillasta ja on miellyttävän pehmeä käyttää. Tunika perustuu säilyneeseen alkuperäiseen malliin. Pohjolassa vaatemuoti muuttui hitaasti ja tällaiseen vaatteeseen saattoi törmätä vielä uuden ajan alun maaseudullakin. Yleisiä tällaiset tunikat olivat 800-luvulta 1300-luvulle. Valmistaja Marshal Historical.

Koko Rinnanympärys Pituus
XS 104 cm 100 cm
S 113 cm 115 cm
M 118 cm 116 cm
L 123 cm 117,5 cm
XL 128 cm 119 cm
XXL 130 cm 120 cm
Badge
Palvelu pelaa ja henkilökunta osaa asiansa. Asiakaspalvelu on erinomaista
- Mikko Hirvonen

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!