Venceslaus Pyhän kypärä, n. 900 l

99.50

Poista

Tuotekuvaus

Varhaiskeskiajan ja viikinkiajan kypärät olivat usein spangenhelm-tyyppisiä, eli vanteista ja näihin niitatuista palasista koostuvia. Tällaiset myymämme kaltaiset, yhdestä kappaleesta taotut kypärät, olivat vaikeampia valmistaa, mutta ne yleistyivät sitä mukaan kun metallintyöstötaidot kehittyivät. Nenäsuojuksellinen avokypärä ilmestyi länsi-Euroopan tantereille jo 800-luvun lopulla, eli hyvissä ajoin ennen kypärämallin kuuluisaksi tehneitä normanneja. Vaikka nenäsuojuksellinen kypärä jäi vähitellen muodista 1100-luvun lopulla, ne, joille laaja näkökenttä oli elintärkeä, kuten jousimiehet, jatkoivat kypärämallin käyttöä vielä pitkään.

Tämä Venceslaus Pyhän kypäräksi kutsuttu taidonnäyte on yksi kuuluisimmista ja parhaiten säilyneistä normanneja edeltävän ajan nenäsuojuskypäristä (nasal helm). Venceslaus oli Böömin hallitsija 900-luvun alussa. Hän oli harras kristitty, ja kuolemansa jälkeen hänet julistettiin niin pyhimykseksi kuin kuninkaaksikin. Varhaiskeskiaikaiset kertomukset kuvaavat hänet hyvän ja oikeamielisen kuninkaan esikuvana, ja legendan mukaan hän nukkuu yhä Blanikvuoren sisässä ritariensa kanssa, ja tulee vielä heräämään ja auttamaan maataan äärimmäisessä hädässä. Prahan linnassa esillä oleva kypärä on koottu 900-luvulla, ja koostuu rautakypärästä ja erillisestä rautareunuksesta, joka on koristeltu hopealla. Koristeet kuvaavat joko Jeesusta, tai mahdollisesti viikinkijumala Odinia, joka koontivaiheessa oletettiin Jeesukseksi. Kypärän vaurioiden perusteella sen päätellään olleen taistelukäytössä. 900-luvulta alkaen kypärän on kerrottu kuuluneen Venceslaus Pyhälle, ja siten se lasketaan tärkeäksi Böömiläiseksi pyhäinjäännökseksi.

Alkuperäinen nenäsuojus on koristeltu, mutta päätimme jättää kypärän mahdollisimman yksinkertaiseksi ja koristelemattomaksi, jotta voit räätälöidä kypärän oman maun mukaan ja pyytää onnea taisteluun valitsemaltasi jumalalta. Epäilyksettä tämä kypärä on täydellinen lisä varakkaan soturin varustukseen 900-luvulta alkaen. Kypärä on valmistettu 2mm paksusta teräksestä. Teräksen paksuus saattaa hieman vaihdella valmistuksessa käytettyjen käsityömetodien johdosta. Kypärään kuuluu nahkainen leukahihna. Paino noin 1,9 kg
Valmistaja: Marshall Historical.

M-koko n. 60-61cm.
L-koko n. 63-64cm.

Badge
Aivan mielettömän upea valikoima tuotteita ja nopeaa palvelua. Eilen aamulla tehty tilaus ja nyt jo kotona tilatut tuotteet.
- Karo Koivukangas

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!