Tuotekuvaus

Viikingit herättivät kauhua saapuivatpa he sitten pienissä ryhmissä ryöstöretkelle tai isommassa sotajoukossa. Huomiota herättävimpänä ja pelottavimpana aseena olivat isot kahden käden sotakirveet, jotka jäivät historiaan tanskalaisina sotakirveinä, olivatpa kirveen kantajat sitten tanskalaisia tai eivät. Tätä viikinkikirvestä ei oltu suunniteltu työkaluksi, vaan iso ja ohut terä oli taottu ainoastaan sotaa varten. Pitkällä varrella sai iskuihin voimaa, kantamaa ja vauhtia uskomattoman hyvin ja ohut terä leikkasi tehokkaasti kaikkia aikansa haarniskoja ja suojia.

Taistelija ei pystynyt tietenkään käyttämään kilpeä turvanaan kahden käden kirvestä käyttäessään, joten vihollinen tiesi suoraan että kyseessä täytyy olla erityisen rohkea ja vaarallinen, agressiivisesti hyökkäävä ja taitava viikinki, kun hän on uskaltanut jättää suojista tärkeimmän pois. Suurella kahden käden sotakirveellä oli huomattava pelotevaikutus, mutta se oli myös statussymboli. Bayeux’n seinävaatteesta näkyy että vain raskaasti haarniskoidut huskarlit, aikansa eliittisotilaat, käyttivät isoa tanskalaista sotakirvestä Vilhelm Valloittajan hyökätessä Englantiin vuonna 1066. Isot tanskalaiset sotakirveet tulivat tunnetuiksi myös Konstantinopolissa varjaagikaartin (keisarillisen henkivartiokaartin) aseina, jossa varjaagit, eli viikingit, tunnettiin erityisesti juuri isoista kirveistään.

900- ja 1000-luvuilla ase alkoi leviämään viikinkien asuttamasta skandinaviasta alueille missä viikingit vaikuttivat. Viikinkiajan vaihtuessa keskiaikaan, iso tanskalainen sotakirves siirtyi ritarilliseksi aseeksi 1100-luvulla, vaikka ei miekkaa syrjäyttänytkään. Aseen käyttö jatkui, ja 1200- ja 1300-luvuilla tanskalainen sotakirves muuttui pikkuhiljaa sparth-kirveeksi ja tästä edelleen pertuskaksi (bardicheksi), hilpareiksi ja muiksi varsiaseiksi. Vaikka tanskalainen sotakirves muuttuikin ajan myötä muiksi suosituiksi varsiaseiksi, jatkui tämän perinteisen ja pelkistetyn mallin käyttö paikkapaikoin jopa 1500-luvulle saakka.

Teräksisten aseiden kanssa harjoitellessa on tärkeää huolehtia kunnon suojavarusteista ja välineiden kunnosta. Muista säilyttää tarvittava varovaisuus ja hallinta joka tilanteessa onnettomuuksien välttämiseksi.

Rakennettu kestämään taisteluiden rasituksia niin historianelävöittäjien taisteluissa kuin teattereiden näyttämöilläkin. Valmistettu 51CrV4 hiiliteräksestä ja lämpökäsitelty HRC 50-52 kovuuteen. Paksut reunat ja kärjet on pyöristetty nirhaumien ja kolhujen minimoimiseksi. Nopea ja yllättävän kevyt ja ketterä ase. Terä on ohut, joten se on myös suhteellisen kevyt. Ovaalin mallinen puuvarsi auttaa terän suunnan hallinnassa ja aseen käytettävyydessä. Valmistaja: Victor Berbekucz.

Kokonaispituus 160 cm, terän pituus 26 cm, terän leveys 24 cm, paino 1,96 kg.

Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!