Agincourtin pitkäjousi

 • Sopii hyvin keskiajan elävöittämisen, larppaamiseen, aloittelijoille ja perinnejousiampujille
 • Autenttinen ulkonäkö ja hyvä hinta-laatusuhde
 • 100 % rottinkia mokkanahkaisella kädensijalla
 • Pituus noin 147 cm (58 tuumaa)
 • Saatavilla olevat jäykkyydet 15–40 paunaa

144.90

Poista

Tuotekuvaus

Pitkäjousi on keskiaikaista perua oleva jousityyppi, mutta jousien käyttö toki periytyy paljon kauempaa historian alkuhämäristä. Pitkäjousi oli kulta-aikanaan 1250–1450 tyypillinen metsästys-, taistelu- ja kilpailukäytössä. Tällaiset jouset olivat käytössä kaikkialla pohjoisessa ja läntisessä Euroopassa. Kuitenkin juuri englantilaiset sotajoukot tekivät pitkäjousesta kuuluisan satavuotisessa sodassa Ranskaa vastaan. Englantilaiset pitkäjousijoukot ratkaisivat muun muassa kuuluisien Crécyn, Poitiersin ja Agincourtin taistelujen kulut ja nostivat englantilaiset pitkäjousimiehet arvoiseensa maineeseen.

Perinteinen pitkäjousi on valmistettu korkealaatuisesta rottinkipalmusta. Rottinki on hyvin joustavaa ja kestävää. Rottinkia ei ollut saatavilla keskiaikaisessa Euroopassa, mutta 100 % kokopuisena tätä jousta voi käyttää niin historian elävöityksessä kuin larpissa ja perinteisissä jousiammuntaharrastuksissakin. Jousi on petsattu tummanruskeaksi antamaan sille autenttista, geneeristä ja vanhaa ulkonäköä.

Agincourt pitkäjousisarjasta löytyy sopiva jäykkyys jokaiselle jousiampujalle 15 paunasta 40 paunaan saakka. Nuorien ja aloittelevien jousiampujien kannattaa aloittaa pienemmistä jäykkyyksistä ja voimien ja taitojen kasvaessa siirtyä raskaampiin jousiin.

Pitkäjousessa on pieni nuolihylly jousen vasemmalla puolella. Jos mieluummin ammut pitäen nuolta jousen oikealla puolella, sekin onnistuu käden päältä ampuen. Tässä jousessa, kuten alkuperäisissäkin pitkäjousissa, on symmetrinen kahva, joten jousella voi ampua molempikätisesti. Jousen kädensijaan on kiedottu mokkanahkaa, jotta siitä on mukava pitää kiinni. Kädensijan mokkanahan värisävy vaihtelee hieman kappaleesta toiseen. Samoin kuvissa näkyvän mustavalkoisen jänteen väri vaihtelee kappaleiden välillä.

Agincourtin pitkäjouset on suunniteltu soveltumaan erityisesti elävöittämisen ja larppaamisen tyyliseen toimintaan. Autenttinen ulkonäkö, käyttömukavuus ja hyvä hinta-laatusuhde tekevät jousesta erinomaisen vaihtoehdon sekä aloittelijoille että perinteisille jousiampujille.

 • 100 % rottinkia mokkanahkaisella kädensijalla
 • Petsattu tummanruskeaksi
 • Dacron-jänne
 • Pituus noin 147 cm (58 tuumaa)
 • Maksimi vetopituus noin 69 cm (27 tuumaa)
 • Saatavilla olevat jäykkyydet 15–40 paunaa
Badge
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ihmeteltävää, ihailtavaa riittää tunneiksi ja ostettavaa... Älkää kertoko puolisolle ellei hänkin harrasta :)
- Daniel Kohvakka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!