Tuotekuvaus

Levyhaarniskaa oli käytetty jo Rooman aikana, mutta Rooman kaatumisen myötä sen valmistuksen tietotaito katosi, ja lähes vuosituhannen ajan taistelijat varustivat itsensä rengashaarniskalla ja paloista kootuilla suojilla. Viimein haarniskointi ryhtyi siirtymävaiheiden kautta siirtymään jälleen kohti levyhaarniskointia, mutta tuo siirtymä oli pakostakin vaiheittaista. Aluksi lisäsuojaa levyistä saivat vain haavoittuvimmat osat. Levyjä käytettiin paloina coat-of-plates tyylisissä rakennelmissa noin vuodesta 1250 eteenpäin, ja 1300-luvun lopulla ensimmäiset yksiosaiset yläruumiin levyhaarniskat näkivät päivänvalon, ja 1400-luvun alussa teknologiset kehitykset ja taidot olivat lopulta siinä pisteessä että täyslevyhaarniskan valmistaminen oli mahdollista.

Kauttaaltaan levyhaarniskaan verhottu taistelija oli erinomaisesti suojattu aikansa aseita vastaan; isot virtaviivaiset teräspinnat kilpesivät kaikki voimakkaat hyökkäykset sivuun ja kevyemmät iskut eivät aiheuttaneet haarniskan naarmua pahempaa vahinkoa. Täyteen levyhaarniskaan verhoituivat kuitenkin vain varakkaimmat raskaan ratsuväen ritarit. Pelkkä rintapanssari oli yleisin vaihtoehto, jos satuit saamaan suojaksesi jonkin levyhaarniskan osan. Rintapanssari suojasi elintärkeimmät osat, eikä pelkkä rintapanssari lisäsuojana lisännyt mukana kannettavaa painoa liian paljoa. Keskiaikainen jalkaväen sotilas kädessään keihäs, miekka, kirves tai hilpari oli totisesti onnekas, jos onnistui saamaan arvokkaan rintapanssarin suojakseen. 1400-luvun loppupuoliskolla ja 1500-luvuilla levyhaarniskat alkoivat yleistyä ja jopa tavalliset sotilaat saivat satunnaisesti rintahaarniskoja suojakseen.

Yksinkertaisuutensa ansiosta tämä klassinen yleiseurooppalainen rintapanssari on täydellinen mahdollisimman pitkälle ajanjaksolle, olit sitten konkistadori valloittamassa uusia alueita , etsimässä alati pakenevaa El Doradoa ja lähettämässä mittaamattomia aarteita kotimaahasi Eurooppaan, tai taistelemassa uskontosi puolesta pohjois-Euroopan sotatantereilla kolmekymmenvuotisessa sodassa.

Valmistettu 1,6 mm teräksestä. Teräksen paksuus saattaa vaihdella valmistuksessa käytettyjen käsityömetodien johdosta. Valmistaja Marshall Historical.

Rintapanssarissa on ylimääräinen pari nahkahihnoja olkapanssarien kiinnitykseen. Mikäli hihnoja ei tarvita, ne voi halutessaan poistaa. Rintapanssarin korkeus on noin 45 cm.

Badge
Tyylikkäitä vanhan ajan miekkoja ym. historian havinaa uustuotantona. Sopivia erikoislahjaksi esim syntymäpäivän sankarille jolla on jo kaikkea tai alan harrastajalle.
- Kari Vainio

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!