HEMA yhden käden harjoitusmiekka

189

4 varastossa

Tuotekuvaus

HEMA (Historical European Martial Arts) tai WMA (Western Martial Arts) on lyhenne, jolla tarkoitetaan historiallisten eurooppalaisten taistelulajien harrastamista ja opettelua. Näiden historiallisten taistelulajien opetteluun tietysti tarvitaan lajia varten sopivat välineet ja edessäsi näet klassisen keskiaikaisen miekan harjoitteluversion. Kupurakilven kanssa yhdistettynä pääset harjoittelemaan keskiaikaisia miekkailutaitoja käden käänteessä.

Pistoja silmälläpitäen tässä miekassa terän kärki on rullattu pyöreäksi. Tämä tekee miekan kärjestä mahdollisimman turvallisen. Kun piston voima jakaantuu isommalle alalle, leveä ja pyöreä kärki ei pääse lävistämään turvavarusteita ja miekkailijat pysyvät turvassa. Pisto on nykypäivän harjoittelussa vaarallisin osa treenaamista, joten tällaiset pienet turvallisuustekijät ovat mukava lisä.

Tämä miekka on malliltaan yleisintä keskiaikaista miekan muotoa suoralla väistillään ja kiekkoponnella. Tällainen miekkatyyppi yleistyi noin vuodesta 1025 eteenpäin ja oli yhä muodissa 1500-luvulla, joten tätä voi hyvällä syyllä kutsua arkkityyppiseksi keskiaikaiseksi miekaksi. Koska miekkatyyppi oli niin suosittu, löytyy sen alkuperäiskappaleita museoista ympäri Eurooppaa.

Rakennettu kestämään taisteluiden rasituksia niin historianelävöittäjien taisteluissa kuin teattereiden näyttämöilläkin. Valmistettu 51CrV4 hiiliteräksestä ja lämpökäsitelty HRC 50-52 kovuuteen. Paksut reunat ja kärjet on pyöristetty nirhaumien ja kolhujen minimoimiseksi. Rakenne vastaa alkuperäisiä historiallisia kappaleita: ponsi on niitattu kiinni ja vahva pyökkipuinen kahva on päällystetty nahalla. Väisti ja ponsi ovat terästä. Valmistaja: Victor Berbekucz.

Teräksisten aseiden kanssa harjoitellessa on tärkeää huolehtia kunnon suojavarusteista ja välineiden kunnosta. Muista säilyttää tarvittava varovaisuus ja hallinta joka tilanteessa onnettomuuksien välttämiseksi.

Kokonaispituus 97,2 cm, terän pituus 79,5 cm, terän leveys väistin juuressa 3,8 cm, kahvan pituus 16,8 cm, väistin leveys 15,8 cm, tasapainopiste 8,7 cm, paino 1,14 kg.

Badge
Tyylikkäitä vanhan ajan miekkoja ym. historian havinaa uustuotantona. Sopivia erikoislahjaksi esim syntymäpäivän sankarille jolla on jo kaikkea tai alan harrastajalle.
- Kari Vainio

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!