Keskiaikainen päähuivi – wimple

13.50

3 varastossa

Tuotekuvaus

Tämä suorakaiteen mallinen huivi on yksinkertaista puuvillaa. Kankaan reunat on päärmätty. Kangas on suunniteltu käytettäväksi keskiaikaisena wimplenä, päähuivina, mutta se on monikäyttöinen myös modernissa arkikäytössä. Kankaan voi mm. kietoa hiuspannaksi, turbaaniksi, tai sitä voi käyttää olka- tai kaulahuivina.

Keskiajalla naimisissa olevien naisten oletettiin peittävän päänsä. Saksankielen sanonta unter die Haube kommen, ("tulla myssyn alle"), onkin yhä yleisesti käytetty sanonta naimisiin menemisestä. Keskiajalla naisilla oli useita eri vaihtoehtoisia tapoja päänsä peittämiseen. Oli erilaisia koristeltuja tai koristelemattomia huntuja, joko ilman kaulasuojaa tai sen kanssa,  oli myssyjä, hilkkoja, huppuja, hattuja, huiveja, vanteita, kruunuja, liinoja ja tiaroja.

Päähuivin sitomiseen oli monia eri tapoja, mutta yleisimmin se kiedottiin otsan ja leuan ympäri, siten että hiukset jäivät aina peittoon. Historiallisia kuvituksia päähuiveista löytyy mm. teoksesta Weltchronik - Der Stricker - Karl der Große vuodelta 1300, sekä  Morganin raamatusta (tunnetaan myös nimellä Maciejowski raamattu), joka on loisteliaasti kuvitettu raamattu 1200 luvulta.

  • Huivin koko n. 180 cm x 50 cm
  • Materiaali on 100% puuvillaa
  • Valmistaja Battle Merchant
Badge
Hyvä o
- Olli Virtanen

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!