Vihreä päällysmekko/esiliinamekko

42

Poista

Tuotekuvaus

Varhaiskeskiajan pukutyyli kehittyi hyvin hitaasti 400-luvulta 1100-luvulle. Vaatetuksessa kansainvaellusaika tarkoitti roomalaistyylin ja valloitajakansojen tyylien yhteentörmäystä. Vuosisatojen ajan ihmiset pukeutuivatkin pitkälti sen mukaan samaistuivatko he valloitettuihin roomalaistuneisiin kansoihin vai esim. frankkien, anglien, saksien tai visigoottien valloittajakansoihin. Tyylimuutokset, varsinkin varakkaimpien kansanosien ulkopuolella, olivat lähes olemattoman hitaita. 1200-luvulle tultaessa olivat pukeutumiserot eri kansojen välillä hävinneet, ja pukeutumistyyli kautta Euroopan oli melko yhtenäinen. Vaatteiden muodoilla leikittely ja tunnistettavat muodit tulivat kuvioihin vasta 1300-luvulla räätälöinnin, nyöritysten ja nappien muodossa. Aiemmilta vuosisadoilta tutut pitkät suorat saumat ja yksinkertaiset laskokset pitivät silti vielä pitkään pintansa varsinkin alempien luokkien parissa ja tällaiset mekot olivat käytössä vielä 1400-luvullakin.

Naisten pukeutumistyyli varhaiskeskiajalla oli hillitty ja siveellinen. Hame koostui lattiaan asti ulottuvasta pitkähihaisesta löysästi istuvasta alustunikasta/mekosta ja kapeasta vyöstä. Alusmekon päälle puettiin yksi tai useampi nilkka- tai lattiamittainen päällysmekko tai esiliinamekko.

Tämä hihaton esiliinamekko perustuu alkuperäiseen malliin, ja siinä on tyypilliset liioitellun suuret käsiaukot. Esiliinamekkojen käsiaukot kasvoivat keskiajalla isommiksi ja isommiksi ja Paavi lanseerasi termin helvetin ikkunat peläten käsiaukoista näkyvien naisellisten muotojen houkuttelevan miehet houkutuksen ja turmion tielle. Hauska termi jäi elämään ja muistetaan edelleen. Mekko on jätetty tarkoituksella mahdollisimman yksinkertaiseksi ja koristelemattomaksi, jotta se olisi historiallisesti tarkka mahdollisimman pitkälle ajanjaksolle.

Isojen käsiaukkojen takia tämä päällysmekko mahtuu mekon koosta riippumatta oikeastaan kenen tahansa päälle. Vyötärön kohdalta mekko on leveä ja rinnan kohdalla taas avoin molemmilta sivuilta, minkä takia perinteistä kokotaulukkoa on vaikea tehdä. Esiliinamekon kokoa ei kannatakaan valita rinnan- tai vyötärönympärys mielessä, vaan ennemminkin miettiä kuinka alas haluat että helma laskeutuu. Mikäli haluat että esiliinamekko päättyy samalle korkeudelle kuin alusmekkosi, niin valitse sama koko alus- ja päällysmekosta. Jos taas haluat että päällysmekko päättyy vähän aiemmin ja jättää helmassa alusmekkoa näkyviin, valitse kokoa tai kahta pienempi koko.

Mekko on valmistettu 100% puuvillasta. Valmistaja Marshal Historical.

Tämä tuote on valmistettu käsityönä eläväisestä kankaasta, jonka tarkoitus on esittää vanhaa käsintehtyä vaatetta. Kankaassa saattaa siis olla pieniä pintavaurioita tai epätäydellisyyksiä. Väri ja pintarakenne voi myös hieman vaihdella.

Tätä päällyshametta on saatavilla ruskeana,vihreänä, punaisena ja sinisenä.
Kuvissa näkyvä alusmekko on saatavilla ruskeana, vihreänä ja luonnonvalkoisena.

Badge
Palvelu pelaa ja henkilökunta osaa asiansa. Asiakaspalvelu on erinomaista
- Mikko Hirvonen

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla, PayPalilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!