Medici tikari

115

2 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 403721 Kategoriat: ,

Tuotekuvaus

Medicit olivat poliittinen dynastia, pankkiirisuku ja myöhemmin myös kuninkaallinen perhe, joka aloitti nousunsa kohti huippua 1300-luvun lopulla. Vuosisadan verran renessanssiajan Italia pyöri Medici-perheen ympärillä. He kerryttivät Toscanan alueen synnyttämää varallisuutta, ja sitä myöden myös valtaa, omaan epäviralliseen imperiumiinsa ennennäkemättömässä mittakaavassa. Medicien joukosta nousi neljä Paavia, ja Medicit solmivat useita avioliittoja euroopan kuninkaallisiin perheisiin. Vaikka virallisesti Medicit olivat vain tavallisia kansalaisia, todellisuudessa he olivat valta Firenzen tasavallan takana.

Perheen asema oli korkeimmillaan Lorenzo ”Il Magnifico” Medicin luotsatessa perheimperiumia. Lorenzo käytti mittavaa varallisuuttaan taiteiden ja humanismin tukemiseen, ja samalla nosti Firenzen ei vain Italian, vaan koko Euroopan kulttuuriseksi keskukseksi. Hän toimi henkilökohtaisena mesenaattina mm. Leonardo Da Vincille ja Michelangelolle. 1400-luvun loppupuolella Firenze ja sitä myöden Medicit sotkeutuivat sotiin, kapinoihin ja uskonpuhdistukseen. Savonarola niminen munkki seuraajineen poltti suuren määrän Medicien kulttuurisia aarteita Turhuuksien roviollaan, mutta perhe palasi ja teki parhaansa tehdäkseen kaupungista più bello che si può, kauniimman kuin on mahdollista.

Renessanssiajan Italia on kuuluisa viitta-ja-tikari –politiikastaan, ja luonnollisesti kunnianhimoisena ja hallitsevana perheenä Medicit saivat oman osansa vihollisista. Perhe oli usein kietoutuneena valtataisteluihin, ja tämä firenzeläis-milanolainen renessanssitikari kuvaa heidän perintöään hyvin: hovikelpoisena ja upeasti koristeltuna se alleviivaa suvun kuninkaallisuutta ja sitoutumusta taiteille. Tappavana ja häikäilemättömänä aseena, jossa on virtaviivainen haarniskointia puhkova terä, tikari muistuttaa näiden valtataisteluiden pimeästä puolesta.

Tässä renessanssiajan Medici-tikarissa on filigraanikoristelua kahvassa ja tupessa. Suuri ponsi tasapainottaa tikaria mukavasti, ja pehmeään nahkaan kiedottu kahva tekee käyttötuntumasta ja ulkonäöstä miellyttävän. Myös tuppi on mustaa nahkaa. Tikarissa on pienen väistin lisäksi rengassuoja, joten sitä saattoi tarvittaessa käyttää torjuntoihin yhdessä aikansa pistomiekkojen kanssa. Korkealaatuisesta 1055 hiiliteräksestä valmistetussa terässä on kolmoisveriura.

N. 1400-luvun lopulta. Windlass Steelcraftsin valmistama.

Kokonaispituus: 41,8 cm
Terän pituus: 28,2 cm
Kahvan pituus: 12,8 cm
Paino: 480 g
Tasapainopiste väististä: -2,8 cm
Terän leveys väistillä: 2,5 cm
Terän leveys kärjessä: 1,5 cm
Terän paksuus väistillä: 4,3 mm
Terän paksuus kärjessä: 3,3 mm
Terän materiaali: 1055 hiiliteräs
Terävyysaste: teroittamaton
Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!