Medici tikari

  • Alkuperäiskappale n. 1400-luvun lopulta
  • Tämä renessanssitikari on kuin Medicit itse: hovikelpoinen ja upeasti koristeltu, sekä häikäilemättömän tappava
  • Filigraanikoristelua kahvassa ja tupessa
  • Suuri ponsi tasapainottaa tikaria mukavasti
  • Valmistettu korkealaatuisesta 1055 hiiliteräksestä
  • Mukana tuleva tuppi on mustaa nahkaa

115

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Medicit olivat poliittinen dynastia, pankkiirisuku ja myöhemmin myös kuninkaallinen perhe, joka aloitti nousunsa kohti huippua 1300-luvun lopulla. Vuosisadan verran renessanssiajan Italia pyöri Medici-perheen ympärillä. He kerryttivät Toscanan alueen synnyttämää varallisuutta, ja sitä myöden myös valtaa, omaan epäviralliseen imperiumiinsa ennennäkemättömässä mittakaavassa. Medicien joukosta nousi neljä Paavia, ja Medicit solmivat useita avioliittoja euroopan kuninkaallisiin perheisiin. Vaikka virallisesti Medicit olivat vain tavallisia kansalaisia, todellisuudessa he olivat valta Firenzen tasavallan takana.

Perheen asema oli korkeimmillaan Lorenzo ”Il Magnifico” Medicin luotsatessa perheimperiumia. Lorenzo käytti mittavaa varallisuuttaan taiteiden ja humanismin tukemiseen, ja samalla nosti Firenzen ei vain Italian, vaan koko Euroopan kulttuuriseksi keskukseksi. Hän toimi henkilökohtaisena mesenaattina mm. Leonardo Da Vincille ja Michelangelolle. 1400-luvun loppupuolella Firenze ja sitä myöden Medicit sotkeutuivat sotiin, kapinoihin ja uskonpuhdistukseen. Savonarola niminen munkki seuraajineen poltti suuren määrän Medicien kulttuurisia aarteita Turhuuksien roviollaan, mutta perhe palasi ja teki parhaansa tehdäkseen kaupungista più bello che si può, kauniimman kuin on mahdollista.

Renessanssiajan Italia on kuuluisa viitta-ja-tikari –politiikastaan, ja luonnollisesti kunnianhimoisena ja hallitsevana perheenä Medicit saivat oman osansa vihollisista. Perhe oli usein kietoutuneena valtataisteluihin, ja tämä firenzeläis-milanolainen renessanssitikari kuvaa heidän perintöään hyvin: hovikelpoisena ja upeasti koristeltuna se alleviivaa suvun kuninkaallisuutta ja sitoutumusta taiteille. Tappavana ja häikäilemättömänä aseena, jossa on virtaviivainen haarniskointia puhkova terä, tikari muistuttaa näiden valtataisteluiden pimeästä puolesta.

Tässä renessanssiajan Medici-tikarissa on filigraanikoristelua kahvassa ja tupessa. Suuri ponsi tasapainottaa tikaria mukavasti, ja pehmeään nahkaan kiedottu kahva tekee käyttötuntumasta ja ulkonäöstä miellyttävän. Myös tuppi on mustaa nahkaa. Tikarissa on pienen väistin lisäksi rengassuoja, joten sitä saattoi tarvittaessa käyttää torjuntoihin yhdessä aikansa pistomiekkojen kanssa. Korkealaatuisesta 1055 hiiliteräksestä valmistetussa terässä on kolmoisveriura.

N. 1400-luvun lopulta.

Windlass Steelcraftsin valmistama.

Kokonaispituus: 41,8 cm
Terän pituus: 28,2 cm
Kahvan pituus: 12,8 cm
Paino: 480 g
Tasapainopiste väististä: -2,8 cm
Terän leveys väistillä: 2,5 cm
Terän leveys kärjessä: 1,5 cm
Terän paksuus väistillä: 4,3 mm
Terän paksuus kärjessä: 3,3 mm
Terän materiaali: 1055 hiiliteräs
Terävyysaste: teroittamaton
Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!