Merirosvosapeli

155

2 varastossa

Tuotekuvaus

Aaltojen pauhu, kanuunoiden jyrinä, ja uhkaavasta sumusta nouseva merirosvojen vertahyytävä huuto – tämä cutlass herättää välittömästi vastustamattomia mielikuvia. Keskiaikaisen falchionin jälkeläisenä cutlass on lyhyt ja leveä, yleensä hieman kaareva miekka, jollaisia käytettiin yleisesti laivoilla aina 1400-luvulta lähtien 1800-luvulle. Miekkatyyppi kehittyi luultavimmin britannian laivastossa, sillä he tarvitsivat asetta jota saattoi käyttää maissakin, mutta joka oli omiaan laivan ahtaissa tiloissa käytäviin taisteluihin ja laivanvaltauksen väentungokseen.

Tukevalla miekalla sai niinikään leikattua paksuja laivaköysiä, kangasta ja pilkottua puuta. Sen lisäksi että laivastosapeli oli tehokkaampi ahtaassa ympäristössä, sen käyttö oli myös suhteellisen yksinkertainen ja helppo oppia, ja vaati huomattavasti vähemmän harjoittelua kuin rapiirin tai pukumiekan hallinta olisi vaatinut. Miekkatyypin suosio levisi, ja cutlass heilui pian kaikilla maailman seitsemällä merellä, suurvaltojen palkatessa palkkarosvoja toisten valtioiden alusten ja siirtokuntien ryöstelyyn. Taistelu siirtokunnista oli veristä ja kaikkia mahdollisia temppuja käytettiin niin Länsi-Afrikassa, Intian valtamerellä kuin Karibiallakin. Luonnollisesti näin näppärä ase valikoitui myös niille aluksille jotka seilasivat mustan lipun alla, kun eurooppalainen merirosvous kukoisti 1500–1700-luvuilla.

Tämän kauniin miekan käsisuojus on valmistettu messingistä, materiaalista, joka ei ruostunut suolaisten merien myrskyissä, ja kahva on kovapuuta. Laadukas 1065 hiiliteräksinen terä on kokonaisuudessaan karkaistu ja lämpökäsitelty. Kuvissa näkyvä nahkainen tuppi sisältyy hintaan.

Windlass Steelcraftsin valmistama.

Kokonaispituus: 80,6 cm
Terän pituus: 66,5 cm
Kahvan pituus: 12,9 cm
Paino: 900 g
Tasapainopiste väististä: 15 cm
Terän leveys väistillä: 3,85 cm
Terän leveys kärjessä: 2,1 cm
Terän paksuus väistillä: 4,8 mm
Terän paksuus kärjessä: 3,5 mm
Terän materiaali: 1065 hiiliteräs
Terävyysaste: teroittamaton
Badge
Palvelu pelaa ja henkilökunta osaa asiansa. Asiakaspalvelu on erinomaista
- Mikko Hirvonen

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!