Merirosvosapeli

  • Lyhyt ja leveä kaareva miekka, jollaisia käytettiin yleisesti laivoilla aina 1400-luvulta lähtien 1800-luvulle
  • Alkuperäiskappale eurooppalaisen merirosvouksen kulta-ajalta 1500–1700-luvuilta
  • Käsisuojus messinkiä ja kahva kovapuuta
  • Laadukas 1065 hiiliteräksinen terä
  • Kuvissa näkyvä nahkainen tuppi sisältyy hintaan

155

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Aaltojen pauhu, kanuunoiden jyrinä, ja uhkaavasta sumusta nouseva merirosvojen vertahyytävä huuto – tämä cutlass herättää välittömästi vastustamattomia mielikuvia. Keskiaikaisen falchionin jälkeläisenä cutlass on lyhyt ja leveä, yleensä hieman kaareva miekka, jollaisia käytettiin yleisesti laivoilla aina 1400-luvulta lähtien 1800-luvulle. Miekkatyyppi kehittyi luultavimmin britannian laivastossa, sillä he tarvitsivat asetta jota saattoi käyttää maissakin, mutta joka oli omiaan laivan ahtaissa tiloissa käytäviin taisteluihin ja laivanvaltauksen väentungokseen.

Tukevalla miekalla sai niinikään leikattua paksuja laivaköysiä, kangasta ja pilkottua puuta. Sen lisäksi että laivastosapeli oli tehokkaampi ahtaassa ympäristössä, sen käyttö oli myös suhteellisen yksinkertainen ja helppo oppia, ja vaati huomattavasti vähemmän harjoittelua kuin rapiirin tai pukumiekan hallinta olisi vaatinut. Miekkatyypin suosio levisi, ja cutlass heilui pian kaikilla maailman seitsemällä merellä, suurvaltojen palkatessa palkkarosvoja toisten valtioiden alusten ja siirtokuntien ryöstelyyn. Taistelu siirtokunnista oli veristä ja kaikkia mahdollisia temppuja käytettiin niin Länsi-Afrikassa, Intian valtamerellä kuin Karibiallakin. Luonnollisesti näin näppärä ase valikoitui myös niille aluksille jotka seilasivat mustan lipun alla, kun eurooppalainen merirosvous kukoisti 1500–1700-luvuilla.

Tämän kauniin miekan käsisuojus on valmistettu messingistä, materiaalista, joka ei ruostunut suolaisten merien myrskyissä, ja kahva on kovapuuta. Laadukas 1065 hiiliteräksinen terä on kokonaisuudessaan karkaistu ja lämpökäsitelty. Kuvissa näkyvä nahkainen tuppi sisältyy hintaan.

Windlass Steelcraftsin valmistama.

Kokonaispituus: 80,6 cm
Terän pituus: 66,5 cm
Kahvan pituus: 12,9 cm
Paino: 900 g
Tasapainopiste väististä: 15 cm
Terän leveys väistillä: 3,85 cm
Terän leveys kärjessä: 2,1 cm
Terän paksuus väistillä: 4,8 mm
Terän paksuus kärjessä: 3,5 mm
Terän materiaali: 1065 hiiliteräs
Terävyysaste: teroittamaton
Badge
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ihmeteltävää, ihailtavaa riittää tunneiksi ja ostettavaa... Älkää kertoko puolisolle ellei hänkin harrasta :)
- Daniel Kohvakka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla, PayPalilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!