Saksalainen M-24 varsikäsikranaatti puukahvalla

 • Saatavilla mustana ja vihreänä
 • Kranaattipää metallivalua ja kahva kovapuuta
 • Soveltuu erinomaisesti historianelävöitykseen, teatterinlavalle, elokuva- ja videoprojekteihin, historiakeräilijöille ja koristeeksi
 • Pituus: 35 cm
 • Paino: 540 g

35

Poista

Tuotekuvaus

Ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa käytetyn Saksalaisen M-24 varsikäsikranaatin näköisjäljennös. M-24 Stielhandgranate oli yleisessä käytössä kaikilla rintamilla ja erikoisen ulkonäkönsä takia tätä varsikäsikranaattia kutsuttiin usein perunanuijaksi (potato masher ja kartoffelkeule). Nämä käsikranaatit olivat käytössä Suomessakin talvisodan aikana.

Saksalaiset ottivat varsikäsikranaatin käyttöön 1915, ensimmäisen maailmansodan alkupuolella, ja sitä kehitettiin edelleen ensimmäisen maailmansodan aikana, jolloin se oli käytössä koko Saksan imperiumin alueella. Vuonna 1924 mallia kavennettiin hieman, kahvaa pidennettiin ja räjähdepään vyöklipsi poistettiin. Käytännössä oltiin huomattu että sotilaat kantoivat varsikäsikranaatteja vyön alle tungettuina, joten erillistä vyöklipsiä ei tarvittu. Hieman pidempi kahva helpotti vyön alla kantamista. Tämä kranaatti käy kuitenkin myös ensimmäisen maailmansodan elävöitykseen. Vaikka pieni ero M-15 ja M-24 kranaateissa onkin, niin yleisilmeeltään kranaatti pysyi samanlaisena. Nämä käsikranaatit olivat käytössä toisessa maailmansodassa kaikilla rintamilla. Saksalaisten lisäksi näitä varsikäsikranaatteja käyttivät myös useat muut maat ja armeijat. Suomeenkin M-24 kranaatteja ostettiin.

Tämä kranaatti viritettiin avaamalla kahvan alapään korkki ja vetämällä sisältä löytyvästä narusta. Naru kulki läpi onton puuvarren ja viritti metallisen yläpään sisältä löytyvän räjähdysaineen. Noin viiden sekunnin viiveen jälkeen kranaatti räjähti. Alapään korkki ei ole tässä näköiskappaleessa avattava.

Räjähdepään kyljessä on teksti "Vor Gebrauch Sprengkapsel einsetzen", eli asenna sytytin ennen käyttöä. Kranaatit toimitettiin rintamalle ilman sytyttimiä, vahinkojen välttämiseksi.

 • Saatavilla mustana ja vihreänä
 • Kranaattipää metallivalua (samakkia) ja kahva kovapuuta
 • Soveltuu erinomaisesti historianelävöitykseen, teatterinlavalle, elokuva- ja videoprojekteihin, historiakeräilijöille ja koristeeksi
 • Pituus: 35 cm
 • Paino: 540 g
 • Valmistaja: Denix, Espanja

Tämän tuotteen luonteen vuoksi luethan tuotetta mahdollisesti koskevista toimitusvaihtoehdoista ja –rajoituksista, mikäli olet tilaamassa tuotetta Suomen ulkopuolelle. –Lue lisää kansainvälisestä postituksesta-

Badge
Palvelu pelaa ja henkilökunta osaa asiansa. Asiakaspalvelu on erinomaista
- Mikko Hirvonen

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Luz de Luna Carax
Luz de Luna Carax
2022-09-09
Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Esa Kinnunen
Esa Kinnunen
2022-08-02
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella
Janne Tuomioja
Janne Tuomioja
2022-05-18
Celesta Dorothea
Celesta Dorothea
2021-12-29
Evangelyne (SuomiAnime)
Evangelyne (SuomiAnime)
2021-10-26
Timo Pauniranta
Timo Pauniranta
2021-10-06

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!