Saksalainen M-24 varsikäsikranaatti puukahvalla

 • Saatavilla mustana ja vihreänä
 • Kranaattipää metallivalua ja kahva kovapuuta
 • Soveltuu erinomaisesti historianelävöitykseen, teatterinlavalle, elokuva- ja videoprojekteihin, historiakeräilijöille ja koristeeksi
 • Pituus: 35 cm
 • Paino: 540 g

37.50

Poista

Tuotekuvaus

Ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa käytetyn Saksalaisen M-24 varsikäsikranaatin näköisjäljennös. M-24 Stielhandgranate oli yleisessä käytössä kaikilla rintamilla ja erikoisen ulkonäkönsä takia tätä varsikäsikranaattia kutsuttiin usein perunanuijaksi (potato masher ja kartoffelkeule). Nämä käsikranaatit olivat käytössä Suomessakin talvisodan aikana.

Saksalaiset ottivat varsikäsikranaatin käyttöön 1915, ensimmäisen maailmansodan alkupuolella, ja sitä kehitettiin edelleen ensimmäisen maailmansodan aikana, jolloin se oli käytössä koko Saksan imperiumin alueella. Vuonna 1924 mallia kavennettiin hieman, kahvaa pidennettiin ja räjähdepään vyöklipsi poistettiin. Käytännössä oltiin huomattu että sotilaat kantoivat varsikäsikranaatteja vyön alle tungettuina, joten erillistä vyöklipsiä ei tarvittu. Hieman pidempi kahva helpotti vyön alla kantamista. Tämä kranaatti käy kuitenkin myös ensimmäisen maailmansodan elävöitykseen. Vaikka pieni ero M-15 ja M-24 kranaateissa onkin, niin yleisilmeeltään kranaatti pysyi samanlaisena. Nämä käsikranaatit olivat käytössä toisessa maailmansodassa kaikilla rintamilla. Saksalaisten lisäksi näitä varsikäsikranaatteja käyttivät myös useat muut maat ja armeijat. Suomeenkin M-24 kranaatteja ostettiin.

Tämä kranaatti viritettiin avaamalla kahvan alapään korkki ja vetämällä sisältä löytyvästä narusta. Naru kulki läpi onton puuvarren ja viritti metallisen yläpään sisältä löytyvän räjähdysaineen. Noin viiden sekunnin viiveen jälkeen kranaatti räjähti. Alapään korkki ei ole tässä näköiskappaleessa avattava.

Räjähdepään kyljessä on teksti "Vor Gebrauch Sprengkapsel einsetzen", eli asenna sytytin ennen käyttöä. Kranaatit toimitettiin rintamalle ilman sytyttimiä, vahinkojen välttämiseksi.

 • Saatavilla mustana ja vihreänä
 • Kranaattipää metallivalua (samakkia) ja kahva kovapuuta
 • Soveltuu erinomaisesti historianelävöitykseen, teatterinlavalle, elokuva- ja videoprojekteihin, historiakeräilijöille ja koristeeksi
 • Pituus: 35 cm
 • Paino: 540 g
 • Valmistaja: Denix, Espanja

Tämän tuotteen luonteen vuoksi luethan tuotetta mahdollisesti koskevista toimitusvaihtoehdoista ja –rajoituksista, mikäli olet tilaamassa tuotetta Suomen ulkopuolelle. –Lue lisää kansainvälisestä postituksesta-

Badge
Hyvä o
- Olli Virtanen

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Luca Semenzato
Luca Semenzato
2023-04-14
Bought the metal Rotella shield here. It shipped to Italy in just a couple days perfectly packaged and without a single bump (impressive since it's a sheet metal item). I absolutely recommend iron gate armory and will buy again here for sure! :D
kaspar pulk
kaspar pulk
2023-04-12
Fast and great delivery and service! Would shop again!!
N. S.
N. S.
2023-04-12
Highly grateful for the wonderful dress, coat and bag. Delivery was super fast, all items are high quality and the size suits me perfectly, matching exactly the measurements marked at the website. Can't wait to wear it!
tänne välipala
tänne välipala
2023-04-08
Aivan mahtava replika aseiden ja muiden varusteiden ostos paikka olen tilannut ainakin 13 asetta ja muita esineitä suosittelen lämpimästi
Jonesey
Jonesey
2023-04-05
Toimitus oli nopea ja tuote juurikin sitä mitä halusin. 👍
Reino Aittomäki
Reino Aittomäki
2023-04-04
Helppo osto, nopea toimitus ja tuote vastasi kuvausta.
Radovan B
Radovan B
2023-03-30
Objednával som tovar do nášho nového Escape Room 👍
Janne Parkkila
Janne Parkkila
2023-03-28
Mielenkiintoisia tuotteita löytyy myös nettikaupan kautta mutta paikanpäällä myymälässä kannattaa ehdottomasti käydä. Enemmän tavaroita ja asiantunteva sekä ystävällinen palvelu.
Marko Honkanen
Marko Honkanen
2023-03-24
Mahtavia tuotteita, kilpailukykyiset hinnat ja sujuva asiakaspalvelu.
Sami Viljanen
Sami Viljanen
2023-03-21
Tilasin Gjermundbu viikinkikypärän. Kypärä toimitettiin tosi nopeasti, lähti jo toimitukseen tilauspäivänä. Tuote on todella korkealaatuinen, vastaa täysin kuvausta ja voin vahvasti suositella.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!