Saksalainen M-24 varsikäsikranaatti puukahvalla

 • Saatavilla mustana ja vihreänä
 • Kranaattipää metallivalua ja kahva kovapuuta
 • Soveltuu erinomaisesti historianelävöitykseen, teatterinlavalle, elokuva- ja videoprojekteihin, historiakeräilijöille ja koristeeksi
 • Pituus: 35 cm
 • Paino: 540 g

35

Poista

Tuotekuvaus

Ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa käytetyn Saksalaisen M-24 varsikäsikranaatin näköisjäljennös. M-24 Stielhandgranate oli yleisessä käytössä kaikilla rintamilla ja erikoisen ulkonäkönsä takia tätä varsikäsikranaattia kutsuttiin usein perunanuijaksi (potato masher ja kartoffelkeule). Nämä käsikranaatit olivat käytössä Suomessakin talvisodan aikana.

Saksalaiset ottivat varsikäsikranaatin käyttöön 1915, ensimmäisen maailmansodan alkupuolella, ja sitä kehitettiin edelleen ensimmäisen maailmansodan aikana, jolloin se oli käytössä koko Saksan imperiumin alueella. Vuonna 1924 mallia kavennettiin hieman, kahvaa pidennettiin ja räjähdepään vyöklipsi poistettiin. Käytännössä oltiin huomattu että sotilaat kantoivat varsikäsikranaatteja vyön alle tungettuina, joten erillistä vyöklipsiä ei tarvittu. Hieman pidempi kahva helpotti vyön alla kantamista. Tämä kranaatti käy kuitenkin myös ensimmäisen maailmansodan elävöitykseen. Vaikka pieni ero M-15 ja M-24 kranaateissa onkin, niin yleisilmeeltään kranaatti pysyi samanlaisena. Nämä käsikranaatit olivat käytössä toisessa maailmansodassa kaikilla rintamilla. Saksalaisten lisäksi näitä varsikäsikranaatteja käyttivät myös useat muut maat ja armeijat. Suomeenkin M-24 kranaatteja ostettiin.

Tämä kranaatti viritettiin avaamalla kahvan alapään korkki ja vetämällä sisältä löytyvästä narusta. Naru kulki läpi onton puuvarren ja viritti metallisen yläpään sisältä löytyvän räjähdysaineen. Noin viiden sekunnin viiveen jälkeen kranaatti räjähti. Alapään korkki ei ole tässä näköiskappaleessa avattava.

Räjähdepään kyljessä on teksti "Vor Gebrauch Sprengkapsel einsetzen", eli asenna sytytin ennen käyttöä. Kranaatit toimitettiin rintamalle ilman sytyttimiä, vahinkojen välttämiseksi.

 • Saatavilla mustana ja vihreänä
 • Kranaattipää metallivalua (samakkia) ja kahva kovapuuta
 • Soveltuu erinomaisesti historianelävöitykseen, teatterinlavalle, elokuva- ja videoprojekteihin, historiakeräilijöille ja koristeeksi
 • Pituus: 35 cm
 • Paino: 540 g
 • Valmistaja: Denix, Espanja

Tämän tuotteen luonteen vuoksi luethan tuotetta mahdollisesti koskevista toimitusvaihtoehdoista ja –rajoituksista, mikäli olet tilaamassa tuotetta Suomen ulkopuolelle. –Lue lisää kansainvälisestä postituksesta-

Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!