Sheffield Bowie

85

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Bowie-veitset joiden kärjen hamarapuolen hieman koveraksi hiottu reuna oli hyvin silmiinpistävä ja pitkä, tunnetaan nykyään Sheffield Bowieina. Terän muoto oli niin suosittu, että tehtaat Sheffieldissä, Englannissa, ryhtyivät massatuottamaan niitä Yhdysvaltain markkinoille. Näitä Sheffieldin Bowie-veitsiä markkinoitiin vahvasti Amerikkalaisin sloganein joita kaiverrettiin tai syövytettiin veitsien teriin, kuten ”Kuolema pettureille” tai ”Amerikkalaiset eivät koskaan antaudu”. Britit tekivät parhaansa häivyttääkseen veisten alkuperämaan nimeämällä Sheffieldin työpajansa mm. Washingtoniksi, Philadephiaksi ja Bostoniksi.

Tämä massiivinen veitsimalli oli omiaan näyttäytymiseen ja prameiluun ja hyvin pian valokuvauksen keksimisen jälkeen ylpeät uudisraivaajat poseerasivatkin muotokuvissaan arvokkaat Bowiet kupeellaan. Tätä Bowie-tyyppiä markkinoitiin usein metsästäjän kumppanina. Se ei ollut liian suuri leiripuuhiin ja saaliseläinten pilkkomiseen ja oli tarpeeksi kevyt ja nopea itsepuolustukseen taisteluveitsenä.

Bowiet ovat iso osa Villin lännen historiaa ja mytologiaa, ja niistä aistii tuon ajan seikkailuhengen. Lännessä ei ikinä ole tehty mitään pientä ja kovaksikeitetyt uudisraivaajat todellakin tiesivät mikä toimii ja mikä ei. Mitään turhaa ei ollut varaa kantaa mukana ja tällaisia veitsiä käytettiinkin niin työkaluina kuin aseina. Rajaseudut kuitenkin kutistuivat, kuten myös uudisraivaajien määrä. Isoilla veitsillä oli rajoitettu käytettävyys, joten myös Bowie-veisten koko kutistui. 1800-luvun lopulta nykypäiviin asti Bowie-veitsi on jatkanut palvelustaan leirielämässä, metsästyksessä kuin myös aseena.

Meidän Sheffield Bowiemm
on pikkutarkka replika alkuperäisestä aseesta. Pituutensa puolesta se on yksi suurimmista tyypissään. Kahvan kovapuulevyt on niitattu täysruodin päälle ja terä on käsintaottu korkean hiilipitoisuuden teräksestä. Veitsen mukana toimitetaan tukeva nahkainen tuppi. Tämä jämäkkä ja täysin alkuperäistensä veroinen veitsi kestää vuosia aktiivisessakin käytössä. Windlass Steelcraftsin valmistama.

Kokonaispituus 47 cm, terän pituus 34 cm, kahvan pituus 12,3 cm. Paino 580 g.
Huom! myydään valmiiksi esiteroitettuna.

Badge
Hyvä palvelu ja nopea toimitus. Tulen ehdottomasti jatkossakin tilaamaan Rautaportista.
- Nina Vuorijärvi

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!