Sheffield Bowie

  • Jämäkkä ja kestävä iso jokapaikan veitsi kestää vuosia aktiivisessakin käytössä
  • Toimitetaan valmiiksi teroitettuna ja mukana tulee nahkainen tuppi
  • Terä hiiliterästä
  • Kokonaispituus 47 cm

85

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Bowie-veitset joiden kärjen hamarapuolen hieman koveraksi hiottu reuna oli hyvin silmiinpistävä ja pitkä, tunnetaan nykyään Sheffield Bowieina. Terän muoto oli niin suosittu, että tehtaat Sheffieldissä, Englannissa, ryhtyivät massatuottamaan niitä Yhdysvaltain markkinoille. Näitä Sheffieldin Bowie-veitsiä markkinoitiin vahvasti Amerikkalaisin sloganein joita kaiverrettiin tai syövytettiin veitsien teriin, kuten ”Kuolema pettureille” tai ”Amerikkalaiset eivät koskaan antaudu”. Britit tekivät parhaansa häivyttääkseen veisten alkuperämaan nimeämällä Sheffieldin työpajansa mm. Washingtoniksi, Philadephiaksi ja Bostoniksi.

Tämä massiivinen veitsimalli oli omiaan näyttäytymiseen ja prameiluun ja hyvin pian valokuvauksen keksimisen jälkeen ylpeät uudisraivaajat poseerasivatkin muotokuvissaan arvokkaat Bowiet kupeellaan. Tätä Bowie-tyyppiä markkinoitiin usein metsästäjän kumppanina. Se ei ollut liian suuri leiripuuhiin ja saaliseläinten pilkkomiseen ja oli tarpeeksi kevyt ja nopea itsepuolustukseen taisteluveitsenä.

Bowiet ovat iso osa Villin lännen historiaa ja mytologiaa, ja niistä aistii tuon ajan seikkailuhengen. Lännessä ei ikinä ole tehty mitään pientä ja kovaksikeitetyt uudisraivaajat todellakin tiesivät mikä toimii ja mikä ei. Mitään turhaa ei ollut varaa kantaa mukana ja tällaisia veitsiä käytettiinkin niin työkaluina kuin aseina. Rajaseudut kuitenkin kutistuivat, kuten myös uudisraivaajien määrä. Isoilla veitsillä oli rajoitettu käytettävyys, joten myös Bowie-veisten koko kutistui. 1800-luvun lopulta nykypäiviin asti Bowie-veitsi on jatkanut palvelustaan leirielämässä, metsästyksessä kuin myös aseena.

Meidän Sheffield Bowiemme on pikkutarkka replika alkuperäisestä aseesta. Pituutensa puolesta se on yksi suurimmista tyypissään.

  • Kahvan kovapuulevyt on niitattu täysruodin päälle ja terä on käsintaottu korkean hiilipitoisuuden teräksestä.
  • Veitsen mukana toimitetaan tukeva nahkainen tuppi.
  • Tämä jämäkkä ja täysin alkuperäistensä veroinen veitsi kestää vuosia aktiivisessakin käytössä.
  • Windlass Steelcraftsin valmistama.
Kokonaispituus: 47 cm
Terän pituus: 34,5 cm
Kahvan pituus: 12,5 cm
Paino: 620 g
Tasapainopiste väististä: 8 cm
Terän leveys väistillä: 4,67 cm
Terän leveys kärjessä: 2,71 cm
Terän paksuus väistillä: 5,7 mm
Terän paksuus kärjessä: 5,5 mm
Terän materiaali: 1055 hiiliteräs
Terävyysaste: terävä

 

Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla, PayPalilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!