Tuotekuvaus

Renessanssiaikana miekkailutaitoja pidettiin oleellisena osana herrasmiehen koulutusta, ja miekkailua käytettiin yleisesti riitatilanteiden ratkaisuissa. Pistomiekka olikin lähtökohtaisesti siviiliase, jota käytettiin kaksintaisteluissa 1500-luvulta alkaen. Se oli nimensä mukaisesti suunniteltu pistoihin, jotka mieluiten suoritettiin läpi ylimielisen vastustajan, jonka kanssa oli ollut herrasmiesten välistä erimielisyyttä.

Tässä Solingenin pistomiekassa on S-malliin kaartuva väisti. Tuo tyyli oli suosiossa Solingenissa valmistetuissa renssanssiajan pistomiekoissa. Vaikka miekkojen terät usein olivatkin peräisin Euroopan suurista terävalmistuksen keskuksista, kuten Toledosta tai Solingenista, tehtiin kahvaosat usein paikallisesti. Paikallisen valmistuksen ansiosta miekoissa on nähtävissä laajaa maantieteellistä kirjoa, niin tyylien kuin käytettyjen materiaalienkin puolesta.

Solingen sijaitsee Saksassa, lähellä Kölniä. Yli kahden vuosituhannen ajan alue on tunnettu terien valmistuksestaan, alueen erinomaisen sijainnin ansiosta. Vuolaasti virtaava Wupper-joki antoi voiman hiomakiville, maaperä oli luontaisesti rautamalmista rikas ja kylää ympäröi sankka lehtipuumetsä puuhiilen valmistukseen. Kölnin läheisyys oli myös avainasemassa, sillä yhtenä Saksan rikkaimmista kaupungeista Kölnistä löytyi varallisuutta Solingenin terästuotteiden ostamiseen. Myös kaupungin poliittisen vallan käyttäjät olivat suotuisia, ja niinpä Kölnin suuret vientiyhtiöt tekivät kauppaa arvostetuilla Solingenin terillä ympäri Eurooppaa.

Tässä Solingenin pistomiekassa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu korikahva, jotta sen käyttö ja huoltaminen olisi mahdollisimman huoletonta. Pistomiekan yleisilme on klassinen; sen herkän koristeellinen swept-hilt -korikahva muodostuu kättä suojaavista sulavasti kaartuvista metallitangoista ja renkaista. Suojaava väistirakenne mahdollistaa erilaisia otetapoja, ja monipuolisuus luonnollisesti antaa edun kaksintaistelutilanteessa. Korikahva on saman kokoinen kuin alkuperäisissä museokappaleissakin, ja tuo autenttisuus välittyy myös miekan käsituntumassa. Miellyttävä kahva on kiedottu metallilankapunoksella ja viimeistelty kahdella osmansolmulla.

Korkean hiilipitoisuuden teräksestä taottu terä on karkaistu taipuisaksi, eli miekka kykenee jämäköihin pistoihin mutta on silti joustava. Pistomiekalla on painoa vain 1000 g, ja tuosta painosta iso osa on koristeellisessa korikahvassa, minkä ansiosta miekka on erittäin nopea ja tuntuu lähes painottomalta. Geometrialtaan terän hyvin tiukan timantin mallinen poikkileikkaus tekee terästä lähes stilettomaisen, ja vahvoihin pistoihin tarpeeksi jäykän, kuten kunnon pistomiekassa pitääkin.

Tarvittaessa pistomiekkaan, kuten myös sen pariksi suunniteltuun torjuntatikariin, saa halutessaan vaihdettua erikseen myytävän tylpän harjoitusterän, joka on suunniteltu turvallista sparrausta silmälläpitäen. Miekan mukana toimitetaan ruskealla nahalla päällystetty huotra jossa teräsvahvikkeet.

Tämän miekan kahvaosat on antikoitu Hanwein omalla erikoismenetelmällä, jonka avulla on saatu autenttinen patinapinta ruostumattoman teräksen pintaan. Tällöin käyttäjälle jää ruostumattoman teräksen helppohoitoisuus, mutta pinnaksi on saatu tyylikäs tumma patina.

Valmistaja: Hanwei. Mitoissa saattaa olla hienoista yksilöllistä heittoa.

Kokonaispituus: 114,3 cm
Terän pituus: 93,3 cm
Kahvan pituus: 13,4 cm
Paino: 1000 g
Tasapainopiste väististä: 11,0 cm
Terän leveys väistillä: 19,3 mm
Terän leveys kärjessä: 11 mm
Terän paksuus väistillä: 5,6 mm
Terän paksuus kärjessä: 3,5 mm
Terän materiaali: 1566 hiiliteräs
Terävyysaste: terävä
Badge
Hyvät fiilikset jäi. Tuotekyselyyn vastattiin nopeasti ja kattavasti sekä tilattu tuote lähetettiin viivyttelemättä ja sellaisena kuin luvattiinkin.
- Jesse Rudnäs

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Luz de Luna Carax
Luz de Luna Carax
2022-09-09
Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Esa Kinnunen
Esa Kinnunen
2022-08-02
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella
Janne Tuomioja
Janne Tuomioja
2022-05-18
Celesta Dorothea
Celesta Dorothea
2021-12-29
Evangelyne (SuomiAnime)
Evangelyne (SuomiAnime)
2021-10-26
Timo Pauniranta
Timo Pauniranta
2021-10-06

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!