Tuotekuvaus

Renessanssiaikana miekkailutaitoja pidettiin oleellisena osana herrasmiehen koulutusta, ja miekkailua käytettiin yleisesti riitatilanteiden ratkaisuissa. Pistomiekka olikin lähtökohtaisesti siviiliase, jota käytettiin kaksintaisteluissa 1500-luvulta alkaen. Se oli nimensä mukaisesti suunniteltu pistoihin, jotka mieluiten suoritettiin läpi ylimielisen vastustajan, jonka kanssa oli ollut herrasmiesten välistä erimielisyyttä.

Tässä Solingenin pistomiekassa on S-malliin kaartuva väisti. Tuo tyyli oli suosiossa Solingenissa valmistetuissa renssanssiajan pistomiekoissa. Vaikka miekkojen terät usein olivatkin peräisin Euroopan suurista terävalmistuksen keskuksista, kuten Toledosta tai Solingenista, tehtiin kahvaosat usein paikallisesti. Paikallisen valmistuksen ansiosta miekoissa on nähtävissä laajaa maantieteellistä kirjoa, niin tyylien kuin käytettyjen materiaalienkin puolesta.

Solingen sijaitsee Saksassa, lähellä Kölniä. Yli kahden vuosituhannen ajan alue on tunnettu terien valmistuksestaan, alueen erinomaisen sijainnin ansiosta. Vuolaasti virtaava Wupper-joki antoi voiman hiomakiville, maaperä oli luontaisesti rautamalmista rikas ja kylää ympäröi sankka lehtipuumetsä puuhiilen valmistukseen. Kölnin läheisyys oli myös avainasemassa, sillä yhtenä Saksan rikkaimmista kaupungeista Kölnistä löytyi varallisuutta Solingenin terästuotteiden ostamiseen. Myös kaupungin poliittisen vallan käyttäjät olivat suotuisia, ja niinpä Kölnin suuret vientiyhtiöt tekivät kauppaa arvostetuilla Solingenin terillä ympäri Eurooppaa.

Tässä Solingenin pistomiekassa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu korikahva, jotta sen käyttö ja huoltaminen olisi mahdollisimman huoletonta. Pistomiekan yleisilme on klassinen; sen herkän koristeellinen swept-hilt -korikahva muodostuu kättä suojaavista sulavasti kaartuvista metallitangoista ja renkaista. Suojaava väistirakenne mahdollistaa erilaisia otetapoja, ja monipuolisuus luonnollisesti antaa edun kaksintaistelutilanteessa. Korikahva on saman kokoinen kuin alkuperäisissä museokappaleissakin, ja tuo autenttisuus välittyy myös miekan käsituntumassa. Miellyttävä kahva on kiedottu metallilankapunoksella ja viimeistelty kahdella osmansolmulla.

Korkean hiilipitoisuuden teräksestä taottu terä on karkaistu taipuisaksi, eli miekka kykenee jämäköihin pistoihin mutta on silti joustava. Pistomiekalla on painoa vain 1000 g, ja tuosta painosta iso osa on koristeellisessa korikahvassa, minkä ansiosta miekka on erittäin nopea ja tuntuu lähes painottomalta. Geometrialtaan terän hyvin tiukan timantin mallinen poikkileikkaus tekee terästä lähes stilettomaisen, ja vahvoihin pistoihin tarpeeksi jäykän, kuten kunnon pistomiekassa pitääkin.

Tarvittaessa pistomiekkaan, kuten myös sen pariksi suunniteltuun torjuntatikariin, saa vaihdettua tylpän harjoitusterän, joka on suunniteltu turvallista sparrausta silmälläpitäen. Miekan mukana toimitetaan ruskealla nahalla päällystetty huotra jossa teräsvahvikkeet.

Tämän miekan kahvaosat on antikoitu Hanwein omalla erikoismenetelmällä, jonka avulla on saatu autenttinen patinapinta ruostumattoman teräksen pintaan. Tällöin käyttäjälle jää ruostumattoman teräksen helppohoitoisuus, mutta pinnaksi on saatu tyylikäs tumma patina.

Valmistaja: Hanwei. Mitoissa saattaa olla hienoista yksilöllistä heittoa.

Kokonaispituus: 114,3 cm
Terän pituus: 93,3 cm
Kahvan pituus: 13,4 cm
Paino: 1000 g
Tasapainopiste väististä: 11,0 cm
Terän leveys väistillä: 19,3 mm
Terän leveys kärjessä: 11 mm
Terän paksuus väistillä: 5,6 mm
Terän paksuus kärjessä: 3,5 mm
Terän materiaali: 1566 hiiliteräs
Terävyysaste: terävä
Badge
Uskomattoman hieno paikka vanhanaikaisista aseista, haarniskoista ja kilvistä kiinnostuneille.
- Mikko Penkkimäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!