Solingen torjuntatikari

155

3 varastossa

Tuotekuvaus

Tyylikäs Solingenin torjuntatikari on yhteensopiva pari korikahvalliselle Solingenin pistomiekalle. Tämä autenttisesti muotoiltu torjuntatikari on nimenomaan torjuntoihin tarkoitettu ase, jota käytettiin tyypillisesti vasemmassa kädessä, pistomiekan ollessa oikeassa kädessä. Tästä tikarityyppi onkin saanut nimensä ”main gauche”, vasen käsi. Torjuntatikarin käyttö lisäsi uusia ulottuvuuksia niin hyökkäyksiin kuin puolustukseenkin, ja näiden kahden aseen yhteiskäyttöä opetettiin useissa Euroopan miekkailukouluissa 1600-luvulla. Vaikka torjuntatikari usein tyylillisesti onkin yhteensopiva pistomiekkaparinsa kanssa, toiminnallisuus ja tehokkuus luonnollisesti olivat elintärkeitä yhtenäisen tyylin säilyttämisen ohessa.

Solingenin torjuntatikarissa on korkean hiilipitoisuuden hiiliteräksestä taottu terä, ja kahvaosat on käytännöllisyyden ja helppohoitoisuuden vuoksi valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Kahva on päällystetty metallilangalla ja koristeltu kahdella osmansolmulla. Tarvittaessa torjuntatikariin, kuten myös saman sarjan pistomiekkaan, saa vaihdettua tylpän harjoitusterän, joka on suunniteltu turvallista sparrausta silmälläpitäen. Tikarin mukana toimitetaan ruskealla nahalla päällystetty tuppi, jossa teräsvahvikkeet/-helat päissä.

Tässä Solingenin torjuntatikarissa on Hanwein kehittämällä erikoispinnoitteella käsitelty kahvaosa. Pinnoitteella saadaan ruostumattomaan teräkseen museolaatuinen tyylikäs tumma patina, ilman että ruostumattoman teräksen ominaisuudet kärsivät. Kahvan osissa yhdistyy siis helppohoitoisuus ja tyylikäs patina.

Valmistaja: Hanwei. Mitoissa saattaa olla hienoista yksilöllistä heittoa.

Kokonaispituus: 43,9 cm
Terän pituus: 28,8 cm
Kahvan pituus: 13,9 cm
Paino: 480g kg
Tasapainopiste väististä: -2,2 cm
Terän leveys väistillä: 22 mm
Terän leveys kärjessä: 10 mm
Terän paksuus väistillä: 4,7 mm
Terän paksuus kärjessä: 2,8 mm
Terän materiaali: 1566 hiiliteräs
Terävyysaste: terävä
Badge
Yksi parhaista kaupoista koskaan ikinä missään. Ostaisin puljun tyhjäksi jos olisin rikas.
- Marjo Suvanto

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!