Tuotekuvaus

Ensimmäiset suurkypärät kehitettiin ristiretkien aikakaudella 1100-luvulla ja ne tarjosivat käyttäjilleen paremman suojan kuin aiemmat avonaiset kypärät. Alunperin suurkypärä oli tasainen päältä, mutta muoto kehittyi pyöreämmäksi suurkypärien 300 vuoden käyttöaikana. Myymämme kaltainen suurkypärä suojasi kantajaansa erinomaisesti aikansa aseita vastaan ja taistelussa se olikin käytännössä lähes läpäisemätön. Kova isku kuitenkin tainnuttaisi kantajan riippumatta kypärän kestävyydestä, joten tämän kaltaisten kypärien sisällä käytettiin paljon pehmustetta ja joskus jopa toista, pienempää metallikypärää. Tämä yleinen malli on kopioitu useiden monumenttien ja maalausten malleista, sillä vain muutamia suurkypäriä on säilynyt meidän aikoihin asti. Kypärä on tehty 1,24 mm (18gauge) paksusta teräksestä ja vahvistettu etupuolelta ja silmikon ympäriltä. Kypärän päällä on rengas koristuksien kiinnittämistä varten. Kypärä on noin 1350-luvulta.

Paino 2,5 kg
Sisämitat 25 cm x 19 cm x 30,5 cm (syvyys x leveys x korkeus). Ympärysmitta kypärän alaosassa 77,5 cm.

Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Luz de Luna Carax
Luz de Luna Carax
2022-09-09
Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Esa Kinnunen
Esa Kinnunen
2022-08-02
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella
Janne Tuomioja
Janne Tuomioja
2022-05-18
Celesta Dorothea
Celesta Dorothea
2021-12-29
Evangelyne (SuomiAnime)
Evangelyne (SuomiAnime)
2021-10-26
Timo Pauniranta
Timo Pauniranta
2021-10-06

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!