Tinker Sodan miekka

 • Kokonaispituus: 120,4 cm
 • Terän pituus: 90,6 cm
 • Paino: 1,62 kg
 • Terän materiaali: 5160 hiiliteräs
 • Terävyysaste: terävä
 • Mukana huotra

355

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Leikkaamiseen erikoistuneet miekat olivat dominoineet taistelukenttiä ristiretkiajalle asti, sillä leikkaamiseen erikoistuneet miekat olivat hyvin tehokkaita suojavarusteettomia vastustajia vastaan. Keskiajan asevarustelukilpailu oli kuitenkin alkamassa. Ensin rengashaarniskan käyttö yleistyi, sitten kehon haavoittuvaisimpia kohtia ryhdyttiin lisäsuojaamaan mm. kovetetulla nahalla ja teräslevyin. Leikkaavat miekat menettivät tehoaan, ja niinpä niidenkin täytyi vähitellen muuttua. Tällöin syntyivät suurmiekat, sodan miekat, kun miekan leikkauskykyä optimoitiin rakennetta ja kokoa muuttamalla. Suuria sodan miekkoja käytettiin niin jalkaisin kuin hevosenkin selästä, josta niiden ulottuvuus ja hurja viiltovoima olivat tehokkaimmillaan ja julmimmillaan. Pitkän kahvan ansiosta miekkaa saattoi käyttää kahdella kädellä kun sen käyttäjä viimein laskeutui hevosen selästä jalkamieheksi.

Sodan miekkoja pidetään usein alkuperältään pääasiassa saksalaisina, mutta myös espanjalaisia ja englantilaisia esimerkkejä on. Oakeshottin miekkaluokituksessa sodan miekat ovat tyyppiä XIIIa, ja ne ilmestyvät ensi kertaa 1100-luvulla ja pysyivät suosittuina 1300-luvun lopulle saakka. Koska suuri ja raskas viiltomiekka ei ole tehokkain ase täyttä levyhaarniskaa vastaan, on tämän miekkatyypin suosion kesto merkkinä siitä että läheskään kaikki taistelukentällä eivät olleet pukeutuneet levyhaarniskoihin, vaikka niitä käytettiinkin sodan miekkojen suosion aikana. Tietystikään leveän terän iskuvoiman aiheuttamia vaikutuksia ei pidä aliarvioida, muttei myöskään sen kykyä leikata tiensä läpi gambesoneista ja muista tekstiilisuojuksista.

Tinkerin Sodan miekka on suunniteltu ja valmistettu yksinomaan leikkavaksi miekaksi, ja painonsa ansiosta se soveltuu erinomaisesti raskaita kohteita vastaan. Pitkästä 28 senttisestä kahvasta, jossa on kolme rengaskohoketta, saa mainiota vipuvoimaa massiivisen terän vastapainoksi. Miekan staattinen ja dynaaminen tasapaino ovat Tinkerin vaativien standardien mukaisia. Terä on taottu 5160 hiiliteräksestä niin että teräprofiili kapenee kärkeä kohti ja lopuksi karkaistu HRC 50-52 kovuuteen.

Kahva on nahalla päällystettyä puuta. Ruodin pää on kierteistetty ja ponnen päässä on syvennys kuusiokolomutteria varten, jolla koko kahvarakenne kiinnitetään ja kiristetään. Tämä rakenne mahdollistaa kahvarakenteen helpon purkamisen tarkastusta, muutostöitä ja vaikka terän vaihtoa varten. Miekan mukana toimitetaan puinen nahalla päällystetty huotra, jossa on teräksiset helat.

Valmistaja: Hanwei. Mitoissa saattaa olla hienoista yksilöllistä heittoa.

 • Kokonaispituus: 120,4 cm
 • Terän pituus: 90,6 cm
 • Kahvan pituus: 28 cm
 • Paino: 1,62 kg
 • Tasapainopiste väististä: 11,8 cm
 • Terän leveys väistillä: 5,5 cm
 • Terän leveys kärjessä: 3,3 cm
 • Terän paksuus väistillä: 5,2 mm
 • Terän paksuus kärjessä: 4,2 mm
 • Terän materiaali: 5160 hiiliteräs
 • Terävyysaste: terävä

Tietoa Tinker Pearce –sarjasta:

Hanwei on valmistanut Michael ”Tinker” Pearcen suunniteleman miekkasarjan joka vastaa HEMA-harrastajien (Historical European Martial Arts = historialliset eurooppalaiset kamppailulajit) erilaisiin harjoitustarpeisiin, niin sparraukseen kuin leikkausharjoituksiinkin. Tinker-kokoelma koostuu autenttisista, historiallisiin esikuviin perustuvista aseista, jotka kuitenkin on valmistettu modernein menetelmin moderneista materiaaleista, parhaan kestävyyden saavuttamiseksi. Jokainen Tinker Pearce miekka on täysin toiminnallinen taisteluvalmis teräase.

Useimpia sarjan miekkoja on saatavilla sekä tylppäreunaisina että terävinä, joten voit valita tarvitsetko autenttisen terän leikkausharjoituksiin vai treeniterän historianelävöittämiseen ja taisteluharjoituksiin. Kumman tahansa valitsetkin, saat yhden markkinoiden hienoimmista keskiaikaisten miekkojen jäljennöksistä, joiden käsiteltävyys on omaa luokkaansa.

Näiden teräaseiden kehittäjä, Michael Tinker Pearce, on niittänyt mainetta seppänä arvokkaiden tilaustyömiekkojen valmistajana, ja hänen aseensa tunnetaan erityisesti kestävyydestä ja yleisestä suorituskyvystä. Hän on tutkinut miekkoja yli 30 vuotta, ja hänen aktiivisuutensa ansiosta modernien replikoiden painot ja tasapainotukset ovat nykyisin mahdollisimman lähellä alkuperäisiä kappaleita kautta koko miekanvalmistusteollisuuden. Yhdistettynä tutkimukseensa, Tinkerin laaja-alainen harrastustoiminta on auttanut häntä ymmärtämään sekä miten miekkoja käyttivät aikanaan he joiden henki oli niistä riippuvainen, että myös nykypäivän harrastajien tarpeet.

Nämä miekat täyttävät Tinkerin laatuvaatimukset. Terät on taottu 5160 jousiteräksestä ja karkaistu 50-53 Hrc kovuuteen, ruoti matalampaan 30 Hrc kovuuteen. Keskiaikaisissa malleissa ruodin pää on kierteistetty ja ponnen päässä on syvennys kuusiokolomutteria varten, jolla koko kahvarakenne kiinnitetään ja kiristetään. Tämä rakenne mahdollistaa kahvarakenteen helpon purkamisen tarkastusta, muutostöitä ja vaikka terän vaihtoa varten. Terävät ja tylpät terät ovat keskenään vaihtokelpoisia keskiaikaisissa malleissa. Terät on suunniteltu kestämään täyskontaktia, mutta niitä saa tarvittaessa myös varaosina, mikä entisestään laskee käyttömiekan pidemmän aikavälin kuluja. Viikinkimiekan kohdalla niin terävän kuin tylpänkin terän kahvarakenne on niitattu historiallisen autenttisuuden saavuttamiseksi, ja vastaamaan keräilijöiden ja harrastajien tarpeisiin.

Badge
Uskomattoman hieno paikka vanhanaikaisista aseista, haarniskoista ja kilvistä kiinnostuneille.
- Mikko Penkkimäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!