Fosforipronssiharja

  • Soveltuu esimerkiksi kivipintojen puhdistamiseen sekä metallien puhdistamiseen ja kiillottamiseen
  • Harjakset ohueksi vedettyä, kiharrettua fosforipronssia
  • Valmistettu tehokasta ja naarmuttamatonta puhdistustyötä silmällä pitäen

1959

Poista

Tuotekuvaus

Fosforipronssiharjoja voi käyttää esimerkiksi kivipintojen puhdistamiseen sekä metallien puhdistamiseen ja kiillottamiseen. Harjakset on valmistettu kiharretusta ruostumattomasta fosforipronssista. Harja on erinomaista laatua, ja se on valmistettu ammattikäyttöön tehokasta ja naarmuttamatonta puhdistustyötä silmällä pitäen.

Sammal, home ja pelkkä tavallinen lika saattaa olla hankalaa poistaa kivipinnalta, mutta fosforiharjalla työ sujuu helposti. Näitä harjoja on käytetty lukemattomien historiallisten rakennusten puhdistustöissä muun muassa Isossa-Britanniassa. Historiallisesti arvokkaiden sisäkivipintojen puhdistuksessa käytetään usein myös Vulpex-saippuaa harjan apuna.

Metallipintaa harjaamalla lika ja ruoste irtoavat ja harjojen kärjet peittävät metallin pinnan tasaisin minimaalisin, vierivieressä olevin urin metallia vahingoittamatta tai tekemättä syviä ja erottuvia naarmuja. Kun pinta on tasaisesti harjattu, on lopputuloksena satiininen himmeän kiiltäväksi kiillotettu pinta. Metallityöntekijät ja restauroijat käyttävätkin näitä harjoja ruosteen ja hapettumien poistoon ja metallipintojen kiillottamiseen, koska ne aiheuttavat vähiten naarmuja. Metallien puhdistuksessa harjauksen jälkeen voi käyttää Picreatorin Pre-lim pintojen puhdistajaa, jotta lopputulos on satiinisen pehmeä.

Harjan harjakset ovat ohueksi vedettyä fosforipronssia. Ne on kiharrettu, jotta niihin on saatu lisäkestävyyttä ja jäykkyyttä. Harjakset on pakattu tiheästi kiinni toisiinsa puukahvan sisään. Näin harjakset toimivat liikkeessä yhtenä tasaisena mattona, mikä takaa naarmuttomamman lopputuloksen arvokkaita pintoja puhdistettaessa. Tasaisen maton liikettä voi mielessään verrata tyypilliseen teollisesti valmistettuun metalliharjaan, jossa yksittäiset karkeat ja kovat langanpäät pääsevät pyörimään vapaasti suuntaan jos toiseenkin aiheuttaen rumia ja joskus syviäkin naarmuja. Tasaisessa ja tiukassa matossa yksittäiset harjan päät eivät pääse liikkumaan yksinään, vaan käyttäjä saa kontrolloitua liikettä.

Harjasten pituus on 25 mm kaikissa muissa harjoissa paitsi pensseliharjassa, jossa harjakset ovat 34 mm pitkiä. Normaalissa käytössä harjoilla on erinomaisen pitkä käyttöikä. Valmistaja: Picreator Enterprices, Lontoo.

Saatavilla viidessä koossa::
Pensseliharja 330 mm pitkä
Iso kuurausharja 175 mm x 55 mm
Pieni kuurausharja 133 mm x 50 mm
Porrasmallin harja 178 mm x 16 mm x 73 mm
Hammasharja 178 mm x 16 mm

Badge
Aivan mielettömän upea valikoima tuotteita ja nopeaa palvelua. Eilen aamulla tehty tilaus ja nyt jo kotona tilatut tuotteet.
- Karo Koivukangas

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!