Italialainen Barbute

160

Poista

Tuotekuvaus

abc

Barbute on eräänlainen salade, jollaisia käytettiin erityisesti Pohjois-Italiassa. Täältä ne kuitenkin levisivät 1300- ja 1400-luvuilla muuallekin Eurooppaan. Barbutet suojasivat hyvin koko päätä, kasvoja ja poskia, mutta T-muotoisen kasvoaukon ansiosta kypärästä oli hyvä näkyvyys ja taistelija pystyi hengittämään esteettömästi. Tämän kypärän alkuperäinen malli on noin 1440-luvulta ja löytyy Kelvingroven museosta, Glasgowsta. Alkuperäinen kypärä kuuluu ns. Avant-haarniskaan, joka on vanhin meidän aikoihimme asti kokonaisena säilynyt levyhaarniska. Tällainen kypärä on esillä myös Royal Armories –asemuseossa, Leedsissä.
Kypärässä on säädettävä sisäpehmuste riipuntakorkeuden säätöä varten, sekä tukeva nahkainen leukahihna. Valmistettu 2 mm paksusta hiiliteräksestä. Paino noin 2,9 kg.

Saatavilla kahdessa koossa: M ja L
M-koko max 61 cm päänympärykselle. Etureunasta takaraivoon noin 22,5 cm ja korvasta korvaan 19 cm.
L-koko max 64 cm päänympärykselle. Etureunasta takaraivoon noin 23,5 cm ja korvasta korvaan 20 cm.

Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!