Kettle Hat -kypärä

122

Poista

Tuotekuvaus

Kettle hat (kattilahattu)–tyylin kypärässä on istuva kulho-osa sekä leveä, litteä lieri. Mallina se oli verrattain helppo ja halpa valmistaa, ja siksi se olikin pitkään jalkaväen yleisimmin käyttämä kypärämalli. Leveä lieri kilpesi hyvin käsiaseiden iskuja ja antoi myös jonkin verran suojaa ylhäältä tulevilta nuoliltakin. Vaikka tällainen kypärä suojaa kasvoja huonosti, useat taistelijat valitsivat silti mieluusti avoimen kypärän. Suljettu kypärä toki antaa paremman suojan kasvoille, mutta kun hengittäminen käy vaikeaksi taistelun kuumuudessa ja näkyvyys kypärän alta on lisäksi huono, on helppo ymmärtää miksi monet olivat valmiit vaihtamaan paremman suojauksen esteettömään näkökenttään ja vapaaseen hengitykseen. Lisäsuojaa kasvoille saattoi saada käyttämällä avokypärää yhdessä leuka- ja kaulasuoja -bevorin- kanssa.

Kettle hat on yksi pisimpään palvelleista kypärämalleista, sillä sen juuret ulottuvat 200-luvulle eaa. Aidot kettle hat –kypärät ilmestyivät näyttämölle 1100-luvulla, ja englantilaiset käyttivät lähes identtisiä kypäriä vielä ensimmäisessä maailmansodassa. Suosituimmillaan tämä malli oli kuitenkin 1200-1400 –luvuilla Ranskassa ja Englannissa. Varsinkin Satavuotisen sodan taisteluissa kettle hat –kypärä oli yleinen näky. Suositulla kypärällä on monta nimeä, sitä kutsutaan myös nimillä war hat, eli sotahattu, tai chapel-de-fer eli rautahattu. Kypärien kehittyessä leveälierisestä kattilahatusta muokkautui vähitellen 1500- ja 1600-luvuilla käytetty kuuluisa morion-kypärä.

Kypärässä on nahkainen leukahihna. Kypärä on valmistettu 2mm teräksestä. Teräksen paksuus saattaa hieman vaihdella valmistuksessa käytetyistä käsityömetodeista johtuen. Marshal Historicalin valmistama.
Paino 2,7 kg.

Saatavilla kahdessa koossa: koko M päänympärykselle n. 60-61 cm ja koko L päänympärykselle n. 63-64 cm.

Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!