Kettle Hat -kypärä

122

Poista

Tuotekuvaus

Kettle hat (kattilahattu)–tyylin kypärässä on istuva kulho-osa sekä leveä, litteä lieri. Mallina se oli verrattain helppo ja halpa valmistaa, ja siksi se olikin pitkään jalkaväen yleisimmin käyttämä kypärämalli. Leveä lieri kilpesi hyvin käsiaseiden iskuja ja antoi myös jonkin verran suojaa ylhäältä tulevilta nuoliltakin. Vaikka tällainen kypärä suojaa kasvoja huonosti, useat taistelijat valitsivat silti mieluusti avoimen kypärän. Suljettu kypärä toki antaa paremman suojan kasvoille, mutta kun hengittäminen käy vaikeaksi taistelun kuumuudessa ja näkyvyys kypärän alta on lisäksi huono, on helppo ymmärtää miksi monet olivat valmiit vaihtamaan paremman suojauksen esteettömään näkökenttään ja vapaaseen hengitykseen. Lisäsuojaa kasvoille saattoi saada käyttämällä avokypärää yhdessä leuka- ja kaulasuoja -bevorin- kanssa.

Kettle hat on yksi pisimpään palvelleista kypärämalleista, sillä sen juuret ulottuvat 200-luvulle eaa. Aidot kettle hat –kypärät ilmestyivät näyttämölle 1100-luvulla, ja englantilaiset käyttivät lähes identtisiä kypäriä vielä ensimmäisessä maailmansodassa. Suosituimmillaan tämä malli oli kuitenkin 1200-1400 –luvuilla Ranskassa ja Englannissa. Varsinkin Satavuotisen sodan taisteluissa kettle hat –kypärä oli yleinen näky. Suositulla kypärällä on monta nimeä, sitä kutsutaan myös nimillä war hat, eli sotahattu, tai chapel-de-fer eli rautahattu. Kypärien kehittyessä leveälierisestä kattilahatusta muokkautui vähitellen 1500- ja 1600-luvuilla käytetty kuuluisa morion-kypärä.

Kypärässä on nahkainen leukahihna. Kypärä on valmistettu 2mm teräksestä. Teräksen paksuus saattaa hieman vaihdella valmistuksessa käytetyistä käsityömetodeista johtuen. Marshal Historicalin valmistama.
Paino 2,7 kg.

Saatavilla kahdessa koossa: koko M päänympärykselle n. 60-61 cm ja koko L päänympärykselle n. 63-64 cm.

Badge
Todella nopea toimitus ja tavara on huippu laatua!
- Hans Segercrantz

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!