Kettle Hat -kypärä

140

Poista

Tuotekuvaus

Kettle hat (kattilahattu)–tyylin kypärässä on istuva kulho-osa sekä leveä, litteä lieri. Mallina se oli verrattain helppo ja halpa valmistaa, ja siksi se olikin pitkään jalkaväen yleisimmin käyttämä kypärämalli. Leveä lieri kilpesi hyvin käsiaseiden iskuja ja antoi myös jonkin verran suojaa ylhäältä tulevilta nuoliltakin. Vaikka tällainen kypärä suojaa kasvoja huonosti, useat taistelijat valitsivat silti mieluusti avoimen kypärän. Suljettu kypärä toki antaa paremman suojan kasvoille, mutta kun hengittäminen käy vaikeaksi taistelun kuumuudessa ja näkyvyys kypärän alta on lisäksi huono, on helppo ymmärtää miksi monet olivat valmiit vaihtamaan paremman suojauksen esteettömään näkökenttään ja vapaaseen hengitykseen. Lisäsuojaa kasvoille saattoi saada käyttämällä avokypärää yhdessä leuka- ja kaulasuoja -bevorin- kanssa.

Kettle hat on yksi pisimpään palvelleista kypärämalleista, sillä sen juuret ulottuvat 200-luvulle eaa. Aidot kettle hat –kypärät ilmestyivät näyttämölle 1100-luvulla, ja englantilaiset käyttivät lähes identtisiä kypäriä vielä ensimmäisessä maailmansodassa. Suosituimmillaan tämä malli oli kuitenkin 1200-1400 –luvuilla Ranskassa ja Englannissa. Varsinkin Satavuotisen sodan taisteluissa kettle hat –kypärä oli yleinen näky. Suositulla kypärällä on monta nimeä, sitä kutsutaan myös nimillä war hat, eli sotahattu, tai chapel-de-fer eli rautahattu. Kypärien kehittyessä leveälierisestä kattilahatusta muokkautui vähitellen 1500- ja 1600-luvuilla käytetty kuuluisa morion-kypärä.

Kypärässä on nahkainen leukahihna. Kypärä on valmistettu 2mm teräksestä. Teräksen paksuus saattaa hieman vaihdella valmistuksessa käytetyistä käsityömetodeista johtuen. Marshal Historicalin valmistama.
Paino 2,7 kg.

Saatavilla kahdessa koossa: koko M päänympärykselle n. 60-61 cm ja koko L päänympärykselle n. 63-64 cm.

Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!