Tinker pitkämiekka

352375

Poista

Tuotekuvaus

Tinkerin pitkämiekka on HEMA-harrastajille suunnattu nopea ja hyvin tasapainotettu miekka, joka osaavissa käsissä toimii kuin unelma. Tylpän harjoitusmiekan käsittelyominaisuudet ovat lähes identtiset terävään versioon verrattuna.

Tässä kahden käden pitkämiekassa on Oakeshott tyypin XVIIIa terä. Toki terätyyppinä se oli käytössä paljon kauemmin, mutta aikansa suosituimpia miekkoja XVIII ja sen eri alatyypit olivat vuosisadan ajan, noin vuodesta 1410 vuoteen 1510. Tuohon keskiaikaisen haarniskoidun ritarin kulta-aikaan kuuluivat muun muassa Agincourtin taistelu, Satavuotisen sodan päättyminen, Ruusujen sota ja Italialaissotien alkaminen.

Tyypin XVIIIa terässä on tyypillinen kapea veriura 1/3 matkalla ja litistetyn timantin muotoinen läpileikkaus veriurasta kohti kärkeä. Teräprofiili kapenee vähitellen kärkeä kohti niin leveydessä kuin paksuudessakin, mikä tarkoittaa että se sopii erinomaisesti niin leikkaaviin kuin pistäviinkin iskuihin. Terävässä terässä on tarpeeksi jäykkyyttä leikkaaviin iskuihin ja tylpässä versiossa joustoa turvalliseen harjoitteluun. Terävän version teräprofiili kapenee nopeasti, kunnon pistomiekan tavoin. Tylpässä versiossa reunat on pyöristetty 2 mm paksuuteen ja kärki on turvallisuussyistä pyöristetty. Käsittelyominaisuuksiltaan miekat ovat yhtäaikaisesti voimakkaita ja kevyitä, nopeita mutta jykeviä. Nämä Tinker pitkämiekat antavat jokaiselle keskiaikaisesta miekkailusta kiinnostuneelle harrastajalle ja keräilijälle mahdollisuuden yhteensopivaan miekkasettiin, joilla onnistuu niin leikkausharjoitukset kuin turvallinen sparrauskin.

Miekassa on Oakeshott tyypin T1 ponsi, eli litistetty ”scent-stopper”, joka muodostaa luonnollisen jatkeen puiselle viistokulmaiselle kahden käden kahvalle. Puinen kahva on kiedottu nyörillä ja tämän jälkeen päällystetty nahalla. Väisti on suora ja kulmikas. Ruodin pää on kierteistetty ja ponnen päässä on syvennys kuusiokolomutteria varten, jolla koko kahvarakenne kiinnitetään ja kiristetään. Tämä rakenne mahdollistaa kahvarakenteen helpon purkamisen tarkastusta, muutostöitä ja vaikka terän vaihtoa varten. Miekan mukana toimitetaan puinen nahalla päällystetty huotra, jossa on teräksiset helat.
Valmistaja: Hanwei. Mitoissa saattaa olla hienoista yksilöllistä heittoa.

Kokonaispituus: 119,5 cm
Terän pituus: 89 cm
Kahvan pituus: 30,5 cm
Paino: 1,3 kg
Tasapainopiste väististä: 8,9 cm
Terän leveys väistillä: 5,4 cm
Terän leveys kärjessä: 1,9 cm
Terän paksuus väistillä: 6,4 mm
Terän paksuus kärjessä: 2,3 mm
Terän materiaali: 5160 hiiliteräs
Terävyysaste: terävä

 

Tietoa Tinker Pearce –sarjasta:

Hanwei on valmistanut Michael ”Tinker” Pearcen suunniteleman miekkasarjan joka vastaa HEMA-harrastajien (Historical European Martial Arts = historialliset eurooppalaiset kamppailulajit) erilaisiin harjoitustarpeisiin, niin sparraukseen kuin leikkausharjoituksiinkin. Tinker-kokoelma koostuu autenttisista, historiallisiin esikuviin perustuvista aseista, jotka kuitenkin on valmistettu modernein menetelmin moderneista materiaaleista, parhaan kestävyyden saavuttamiseksi. Jokainen Tinker Pearce miekka on täysin toiminnallinen taisteluvalmis teräase.

Kaikki sarjan miekat on saatavilla sekä tylppäreunaisina että terävinä, joten voit valita tarvitsetko autenttisen terän leikkausharjoituksiin vai treeniterän historianelävöittämiseen ja taisteluharjoituksiin. Kumman tahansa valitsetkin, saat yhden markkinoiden hienoimmista keskiaikaisten miekkojen jäljennöksistä, joiden käsiteltävyys on omaa luokkaansa.

Näiden teräaseiden kehittäjä, Michael Tinker Pearce, on niittänyt mainetta seppänä arvokkaiden tilaustyömiekkojen valmistajana, ja hänen aseensa tunnetaan erityisesti kestävyydestä ja yleisestä suorituskyvystä. Hän on tutkinut miekkoja yli 30 vuotta, ja hänen aktiivisuutensa ansiosta modernien replikoiden painot ja tasapainotukset ovat nykyisin mahdollisimman lähellä alkuperäisiä kappaleita kautta koko miekanvalmistusteollisuuden. Yhdistettynä tutkimukseensa, Tinkerin laaja-alainen harrastustoiminta on auttanut häntä ymmärtämään sekä miten miekkoja käyttivät aikanaan he joiden henki oli niistä riippuvainen, että myös nykypäivän harrastajien tarpeet.

Nämä miekat täyttävät Tinkerin laatuvaatimukset. Terät on taottu 5160 jousiteräksestä ja karkaistu 50-53 Hrc kovuuteen, ruoti matalampaan 30 Hrc kovuuteen. Keskiaikaisissa malleissa ruodin pää on kierteistetty ja ponnen päässä on syvennys kuusiokolomutteria varten, jolla koko kahvarakenne kiinnitetään ja kiristetään. Tämä rakenne mahdollistaa kahvarakenteen helpon purkamisen tarkastusta, muutostöitä ja vaikka terän vaihtoa varten. Terävät ja tylpät terät ovat keskenään vaihtokelpoisia keskiaikaisissa malleissa. Terät on suunniteltu kestämään täyskontaktia, mutta niitä saa tarvittaessa myös varaosina, mikä entisestään laskee käyttömiekan pidemmän aikavälin kuluja. Viikinkimiekan kohdalla niin terävän kuin tylpänkin terän kahvarakenne on niitattu historiallisen autenttisuuden saavuttamiseksi, ja vastaamaan keräilijöiden ja harrastajien tarpeisiin.

Badge
Yksi parhaista kaupoista koskaan ikinä missään. Ostaisin puljun tyhjäksi jos olisin rikas.
- Marjo Suvanto

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!