Viikinkisoturin pellavahousut

139.50

Poista

Tuotekuvaus

Jokainen soturi tarvitsee kestävät ja käytännölliset housut kamppailuihinsa. Nämä viikinkiajan housut on tehty kestävästä ja tukevasta 100 % pellavakankaasta kestämään taistelujen tiimellyksessä. Pussihousu-tyylin housut ovat polveen saakka ilmavat eivätkä rajoita jalkojen liikkeitä.

Tällaisien pussihousu-mallin housujen sääriosa tyypillisesti kurottiin kiinni säärisiteillä tai pujotettiin korkeavartisten saappaiden varren sisään. Säärisiteet pitivät housut ehjinä ja kuivina ja antoivat lisäsuojaa jaloille ryteikköjen läpi rämpiessä ja jopa taisteluissakin. Säärisiteen kiertäminen aloitetaan joko nilkasta, jalkapöydän tai kantapään alta ja se kierretään säären ympäri aina polveen saakka, vähintään kuitenkin pohjelihaksen yläpuolelle, jotta sääriside ei ala valumaan kävellessä. Säärisiteitä ei toimiteta housujen mukana, vaan nämä voi valita oman tyylin ja maun mukaan valikoimastamme.

Viikinkiajan housuja ei ole säilynyt meidän aikoihimme saakka kovinkaan kattavasti, mutta yleisesti ajatellaan että tällaiset housut olivat erityisen suosittuja ainakin rus-viikinkien/varjagien parissa viikinkien idäntiellä eli jokireiteillä Itämereltä Mustamerelle läpi nykyisen Venäjän ja Itä-Euroopan. Pohjoisen asukit seilasivat, kävivät kauppaa, sotivat ja lopulta loivat kauppareitin pohjolan ja Bysantin välille itäisiä jokia pitkin.

Pellava kuuluu ihmisten vanhimpiin viljelykasveihin, ja pellavakankaan tekemisen vaiheet on kuvattu jo muinaisissa 4000 vuotta vanhoissa Egyptin seinäkirjoituksissa. Pellava oli yksi tärkeimpiä kangaskasveja kautta koko keskiajan Euroopan. Suomessakin pellavaa on viljelty jo pronssikaudelta alkaen.

Nämä pellavahousut ovat korkealaatuista kotimaista käsityötä. Materiaali on 100 % tukevaa, paksua ja kestävää pellavaa ja kangas on pesty eli esikutistettu ennen ompelua. Vaatteen saa pestä 40 asteen konepesussa. Housujen vyötäröllä on nyörikiristys. Vyötärö on tarkoituksella hieman ylileveä muodostaen osan pussihousutyylistä, kun housut kurotaan nyörillä kiinni vyötärölle.

Saatavilla neljää kokoa: S, M, L ja XL.

Koko Housujen vyötärö Korkeus Pohje
S 122 cm 96 cm 39 cm
M 122 cm 108 cm 41 cm
L 129 cm 111 cm 41 cm
XL 134 cm 118 cm 42 cm

 

Badge
Tilasin poitsulle puisen ja muovisen lasten miekat ja positiivisesti yllättynyt kuinka laadukkaat olivat edulliseen hintaan nähden. Ei saa aivan helpolla päreiksi miekkoja joten ei tarvitse olla uusia ostamassa alvariinsa. Verkkokaupassa kattava valikoima sekä hyvät maksuvaihtoehdot esim.PayPal mitä harvemmin löytyy suomalaisista verkkokaupoista. Itse kävin noutamassa tuotteet myymälästä ja pikaisella visiitillä olisin myymälässäkin voinut hetken hypistellä ja ihmetellä erikoisuuksia mitä oli aika määrä liikkeessä, vaikkei iso myymälä ollutkaan.
- Snakari

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!