Viikinkisoturin pellavahousut

139.50

Poista

Tuotekuvaus

Jokainen soturi tarvitsee kestävät ja käytännölliset housut kamppailuihinsa. Nämä viikinkiajan housut on tehty kestävästä ja tukevasta 100 % pellavakankaasta kestämään taistelujen tiimellyksessä. Pussihousu-tyylin housut ovat polveen saakka ilmavat eivätkä rajoita jalkojen liikkeitä.

Tällaisien pussihousu-mallin housujen sääriosa tyypillisesti kurottiin kiinni säärisiteillä tai pujotettiin korkeavartisten saappaiden varren sisään. Säärisiteet pitivät housut ehjinä ja kuivina ja antoivat lisäsuojaa jaloille ryteikköjen läpi rämpiessä ja jopa taisteluissakin. Säärisiteen kiertäminen aloitetaan joko nilkasta, jalkapöydän tai kantapään alta ja se kierretään säären ympäri aina polveen saakka, vähintään kuitenkin pohjelihaksen yläpuolelle, jotta sääriside ei ala valumaan kävellessä. Säärisiteitä ei toimiteta housujen mukana, vaan nämä voi valita oman tyylin ja maun mukaan valikoimastamme.

Viikinkiajan housuja ei ole säilynyt meidän aikoihimme saakka kovinkaan kattavasti, mutta yleisesti ajatellaan että tällaiset housut olivat erityisen suosittuja ainakin rus-viikinkien/varjagien parissa viikinkien idäntiellä eli jokireiteillä Itämereltä Mustamerelle läpi nykyisen Venäjän ja Itä-Euroopan. Pohjoisen asukit seilasivat, kävivät kauppaa, sotivat ja lopulta loivat kauppareitin pohjolan ja Bysantin välille itäisiä jokia pitkin.

Pellava kuuluu ihmisten vanhimpiin viljelykasveihin, ja pellavakankaan tekemisen vaiheet on kuvattu jo muinaisissa 4000 vuotta vanhoissa Egyptin seinäkirjoituksissa. Pellava oli yksi tärkeimpiä kangaskasveja kautta koko keskiajan Euroopan. Suomessakin pellavaa on viljelty jo pronssikaudelta alkaen.

Nämä pellavahousut ovat korkealaatuista kotimaista käsityötä. Materiaali on 100 % tukevaa, paksua ja kestävää pellavaa ja kangas on pesty eli esikutistettu ennen ompelua. Vaatteen saa pestä 40 asteen konepesussa. Housujen vyötäröllä on nyörikiristys. Vyötärö on tarkoituksella hieman ylileveä muodostaen osan pussihousutyylistä, kun housut kurotaan nyörillä kiinni vyötärölle.

Saatavilla neljää kokoa: S, M, L ja XL.

Koko Housujen vyötärö Korkeus Pohje
S 122 cm 96 cm 39 cm
M 122 cm 108 cm 41 cm
L 129 cm 111 cm 41 cm
XL 134 cm 118 cm 42 cm

 

Badge
Nopea toimitus ja laadukkaita tuotteita
- Miika Poskiparta

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!