Puolipitkät alushousut / Shortsit -Nokkoskangasta

45

Poista

Tuotekuvaus

Alushousujen lahkeen pituus vaihteli ajasta ja paikasta riippuen keskiajalla. Kovin tarkkaa tietoa alushousujen pituuksista ei ole, mutta ilmeisesti varhaiskeskiajalla alushousut olivat useimmiten pitkiä ja 1400-luvulle tultaessa käyttöön oli tullut myös lyhyitä alushousuja. Tällaiset puolipitkät alushousut sopivat aikakaudelle kuin aikakaudelle täydentämään asuasi.

Keskiajalla alusvaatteet tehtiin tyypillisesti hampusta, nokkosesta tai pellavasta. Parhaimmat alusvaatteet tehtiin nokkosesta, sillä se on käytössä pehmeämpää kuin pellava- tai hamppukangas. Nokkonen kasvaa kaikkialla Euroopassa ja nokkoskangasta on käytetty jo ennen historiankirjoitusta. Nokkosesta tehtiin aikanaan mm. lankaa, köyttä, kankaita, vaatteita ja kalaverkkoja, sillä nokkosta sai kuka tahansa kerättyä suoraan luonnosta. Sitä oli helppo viljellä, ja lankojen sekä narujen tekeminen nokkosesta oli helppoa.

Nokkosta käytettiin jo kivikaudella, ja vielä 1900-luvun alussa nokkonen oli Pohjolan tärkein kangaskasvi. 1600- ja 1700-luvuilla nokkosta viljeltiin tekstiiliteollisuudelle ja vasta teollisen vallankumouksen myötä 1800-luvulla puuvillan yleistyttyä nokkonen jäi kangasmateriaalina paitsioon.

Näitä housuja voi käyttää niin autenttisena alusvaatteena, kuin mukavan keveinä puolipitkinä kesähousuina/shortseina. Kevyet ja mukavat käyttää. Nokkoskangas 100% luonnonkuituna hengittää mukavasti.

Korkealaatuista kotimaista käsityötä. Valmitettu 100% nokkoskasvikuiduista (ramista). Vesipesu 30 asteisessa vedessä (käsipesu tai varovaisella ohjelmalla konepesu).

Kokovaihtoehdot: XS/S, M/L ja XL.

Badge
Hyvä o
- Olli Virtanen

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!