Bosworthin pitkämiekka

350.00€

Tämä pitkämiekka on nimetty Ruusujen sodan päättäneen Bosworthin taistelun mukaan. Tuossa merkittävässä taistelussa vuonna 1485 Plantagenet-kuningassuvun viimeinen hallitsija Yorkien Rikhard III surmattiin ja voittaja, Lancastereiden Henri Tudor, aloitti uuden hallitsijadynastian.

Tämä keskiaikainen Boswortin pitkämiekka kuuluu Windlass Steelcraftsin Battlecry-sarjaan. Pitkämiekan käyttö kuului erottamattomasti ritarillisiin taistelutaitoihin satojen vuosien ajan. Tässä pitkämiekassa yhdistyvät kauniit mittasuhteet erinomaisiin käsittelyominaisuuksiin. Massa ja mitat ovat täydessä sopusoinnussa. Miekan terä on pitkä, hieman kärkeä kohden kapeneva ja on poikkileikkaukseltaan timantin mallinen. Kahden käden kahva päättyy pyöreään ponteen. Kaikkiaan tämä miekka on erinomainen esimerkki tästä täydellisyyteen asti hiotusta miekkatyypistä. Pitkämiekat kykenivät nopeisiin kuolettaviin viiltoihin, mutta myös tarkkoihin ja voimakkaisiin pistoihin.

Bosworthin pitkämiekka on nopea ja pätevä sotamiekka, jolla voit vaivatta harjoitella ”Meisterhauwen”-lyöntejä. Kahva on jokseenkin kapea ja siro, joten siitä saa helposti mitä erilaisempia otteita. Kokoonsa nähden miekka on myös yllättävän kevyt. Tätä miekkojen kuningatarta käytettiin aikanaan niin sotakentillä jalkaisin taistellessa, ritarillisissa haasteissa kuin oikeudellisissa kaksintaisteluissakin. Nyt sinullakin on mahdollisuus kokea miksi tämän tyypin pitkämiekkaa kunnioitettiin vuosisatojen ajan.

Miekan mukana toimitetaan huotra, vyökannatin miekalle ja miekan takoneen sepän allekirjoittama alkuperäisyystodistus. Huom! tämä miekka toimitetaan valmiiksi esiteroitettuna!

Kokonaispituus 120 cm, terän pituus 91 cm, terän leveys 4,1 cm. PoB (tasapainopiste) 9,8 cm väististä. Paino 1,3 kg


Napsauttamalla mitä tahansa kuvaa näet sen suurempana


Copyright © 2019 Rautaportti. Ylläpito Navicom Oy.