Myöhäiskeskiajan miekka

249.00€

Tämä perinteinen ja tyypillinen myöhäiskeskiaikainen miekka saattaa hämätä paljaan yksinkertaisella ulkomuodollaan, mutta täyttää erinomaisesti tehtävän jota varten se taottiin. Miekan ulkonäölliset piirteet heijastuvat niinikään käytettävyyteen, sillä tämä miekka on ennen kaikkea toimiva ja käytännönläheinen ase. Se on erinomaisesti tasapainotettu, kestävä ja juuri sellainen ase jonka aikansa parkkiintunut ja kaiken nähnyt soturi olisi valinnut. Täysin yleiseurooppalaisena mallina tällaisia miekkoja käytettiin kautta koko Euroopan aina pohjoisen perukoilta Välimeren rannoille.

Käsintaottu hiiliteräksinen terä kapenee kärkeä kohti mahdollistaen tehokkaat pistot. Terään on kuitenkin jätetty tarpeeksi leveyttä, jotta viiltävissä iskuissa on voimaa koko terän pituudelta. Terän kapenevuus ja pitkä veriura tekevät miekasta suhteellisen kevyen pituuteensa nähden.
Kiekkoponsi ei ole halkaisijaltaan suuren suuri, mutta paksuutta on yli kolme senttiä. Väisti ei ole turhan pitkä ja se kaareutuu hieman päistään suojatakseen kättä vastustajan lyönneiltä. Kovapuinen kahva on päällystetty nahalla. Miekan mukana toimitetaan mustaa nahkaa oleva huotra, jonka suuta ja kärkeä vahvistavat teräshelat. Valmistaja: Windlass Steelcafts.

Kokonaispituus 101,5 cm. terän pituus 85,5 cm ja paino noin 1,25 kg. Terän paksuus 4,2 mm ja leveys väistin juurella 5,0 cm.

Napsauttamalla mitä tahansa kuvaa näet sen suurempana


Copyright © 2019 Rautaportti. Ylläpito Navicom Oy.