Münchenin kaupunginvahdin miekka

275

5 varastossa

Tuotekuvaus

Kuten kaikilla suurilla kaupungeilla renessanssiaikana, myös Münchenillä oli kaupunkivahti. Vahtimiehet toimivat jossain määrin lainvalvojina, mutta olivat pääasiassa vain hyvin aseistettu joukko hyvin toimeentulevia kansalaisia vartioimassa omia etujaan. Monet heidän tehtävistään ja vastuistaan vaativat aseita, joiden täytyi luotettavuuden lisäksi toimia hyvin mahdollisimman monissa vaihtelevissa olosuhteissa ja tilanteissa. Kaupunginvahtien valintana oli tukeva cut&thrust-miekka. Miekan pariksi valittiin vasempaan käteen kookas torjuntatikari, joka jo itsessäänkin oli pätevä ase moneen tilanteeseen. Vaikka tämän miekan alkuperäiskappaleen tarina sijoittuu Müncheniin, olivat tällaiset monipuoliset tukevat miekat tyypillinen näky kolmikymmenvuotisen sodan kaikilla näyttämöillä.

Miekan terä on hieman leveämpi ja lyhyempi kuin rapiirissa, mikä mahdollistaa viillot tehokkaiden pistojen lisäksi ja tekee miekasta esimerkillisen viilto&pisto–miekan (cut&thrust). Kahvan teräksiset suojarenkaat ja –kaaret ovat rapiireille tyypilliseen tapaan erilaiset terän sisä- ja ulkopuolella ottaen huomioon miekkailutekniikat ja tarvittavan suojan eri torjuntoihin. Kovapuinen kahva on päällystetty teräspunoksella ja paikalleen niitattu ponsi on litistetyn pallon mallinen. Kuvissa näkyvä nahkainen tuppi teräsheloilla sisältyy hintaan.

Myymämme Münchenin kaupunginvahdin miekan alkuperäiskappaleita löytyy lukuisista museoista, mm. Münchenin asevarastosta, Baijerin armeijan museosta, sekä Wallace Collectionista. Alkuperäiskappale noin vuodelta 1600. Valmistaja: Windlass Steelcrafts.

Paino 1,56 kg, kokonaispituus 100,5 cm, terän pituus 83,5 cm, terän leveys tyvessä 4,2 cm.

Saatavilla myös miekan kanssa yhteensopiva -Münchenin kaupunginvahdin torjuntatikari-

Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!