Olaf-viikinkihousut, mustat

 • Koot: S, M, L, XL, XXL ja 3XL
 • 100 % puuvillaa
 • Saatavilla ruskeana ja mustana
 • Sivutaskut
 • Leveä vyötärö, joka kiristetään nyörillä

43.50

Poista

Tuotekuvaus

Pussihousutyylin housut ovat polveen saakka ilmavat eivätkä rajoita jalkojen liikkeitä. Pussihousujen sääriosa tyypillisesti kurottiin kiinni säärisiteillä tai pujotettiin korkeavartisten saappaiden varren sisään. Pussihousuja kutsutaankin yleisesti myös saapashousuiksi, sillä tämänkaltaiset housut ovat omiaan korkeavartisten ratsastussaappaiden kanssa käytettynä. Vaikka housut onkin nimetty viikinkihousuiksi, niin ne sopivat mainiosti monen muunkin seikkailijan jalkaan eri aikakausille.

Säärisiteet pitivät housut ehjinä ja kuivina ja antoivat pientä lisäsuojaa jaloille niin ryteikön läpi rämpiessä kuin taisteluissakin. Säärisiteen kiertäminen aloitetaan joko nilkasta, jalkapöydän tai kantapään alta ja se kierretään säären ympäri aina polveen saakka, vähintään kuitenkin pohjelihaksen yläpuolelle, jotta sääriside ei ala valumaan kävellessä. Säärisiteitä ei toimiteta housujen mukana, vaan nämä voi valita oman tyylin ja maun mukaan valikoimastamme.

Viikinkiajan housuja on säilynyt meidän aikoihimme kovin vähän, mutta yleisesti ajatellaan, että tämänkaltaiset housut olivat erityisen suosittuja ainakin rus-viikinkien/varjagien ja slaavien parissa viikinkien idäntiellä eli jokireiteillä Itämereltä Mustallemerelle läpi nykyisen Venäjän ja Itä-Euroopan. Pohjoisen asukit seilasivat, kävivät kauppaa, sotivat ja lopulta loivat kauppareitin pohjolan ja Bysantin välille itäisiä jokia pitkin.

Materiaali on 100 % tukevaa puuvillaa (tvilliä = toimikaskudosta). Vaatteen saa pestä 40 asteen konepesussa. Housujen vyötäröllä on nyörikiristys. Vyötärö on tarkoituksella ylileveä muodostaen osan pussihousutyylistä, kun housut kurotaan nyörillä kiinni vyötärölle. Housujen sääret ovat kapeat ja näiden päällä voit käyttää erikseen myytäviä säärisiteitä. Taskut molemmilla kyljillä helpottamassa modernia käyttöä.

 • Koot: S, M, L, XL, XXL ja 3XL
 • 100 % puuvillaa
 • Saatavilla ruskeana ja mustana
 • Sivutaskut
 • Leveä vyötärö, joka kiristetään nyörillä
 • Valmistaja: Battle-Merchant
Koko Käyttäjän vyötärö Housujen vyötärö Pituus Pohje
S 98 cm 132 cm 103 cm 39 cm
M 106 cm 143 cm 106 cm 39 cm
L 114 cm 148 cm 109 cm 41 cm
XL 122 cm 162 cm 111 cm 46 cm
XXL 124 cm 166 cm 116 cm 48 cm
3XL 130 cm 176 cm 120 cm 50 cm
Badge
Nopea toimitus ja laadukkaita tuotteita
- Miika Poskiparta

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!