Olaf-viikinkihousut, mustat

37.50

Poista

Tuotekuvaus

Pussihousu-tyylin housut ovat polveen saakka ilmavat eivätkä rajoita jalkojen liikkeitä. Tällaisten pussihousu-mallin housujen sääriosa tyypillisesti kurottiin kiinni säärisiteillä tai pujotettiin korkeavartisten saappaiden varren sisään. Pussihousuja kutsutaankin yleisesti myös saapashousuiksi, sillä tällaiset housut ovat omiaan korkeavartisten ratsastussaappaiden kanssa käytettynä. Vaikka housut onkin nimetty viikinkihousuiksi, niin ne sopivat mainiosti monen muunkin seikkailijan jalkaan eri aikakausille.

Säärisiteet pitivät housut ehjinä ja kuivina ja antoivat pientä lisäsuojaa jaloille niin ryteikön läpi rämpiessä kuin taisteluissakin. Säärisiteen kiertäminen aloitetaan joko nilkasta, jalkapöydän tai kantapään alta ja se kierretään säären ympäri aina polveen saakka, vähintään kuitenkin pohjelihaksen yläpuolelle, jotta sääriside ei ala valumaan kävellessä. Säärisiteitä ei toimiteta housujen mukana, vaan nämä voi valita oman tyylin ja maun mukaan valikoimastamme.

Viikinkiajan housuja ei ole säilynyt meidän aikoihimme saakka kovinkaan kattavasti, mutta yleisesti ajatellaan että tällaiset housut olivat erityisen suosittuja ainakin rus-viikinkien/varjagien parissa viikinkien idäntiellä eli jokireiteillä Itämereltä Mustamerelle läpi nykyisen Venäjän ja Itä-Euroopan. Pohjoisen asukit seilasivat, kävivät kauppaa, sotivat ja lopulta loivat kauppareitin pohjolan ja Bysantin välille itäisiä jokia pitkin.

Materiaali on 100 % tukevaa puuvillaa ja kangas on pesty eli esikutistettu ennen ompelua. Vaatteen saa pestä 40 asteen konepesussa. Housujen vyötäröllä on nyörikiristys. Vyötärö on tarkoituksella ylileveä muodostaen osan pussihousutyylistä, kun housut kurotaan nyörillä kiinni vyötärölle.

Koot: S, M, L, XL ja XXL.

Koko Käyttäjän vyötärö Housujen vyötärö Korkeus Pohje
S 98 cm 132 cm 103 cm 39 cm
M 106 cm 143 cm 106 cm 39 cm
L 114 cm 148 cm 109 cm 41 cm
XL 122 cm 162 cm 111 cm 46 cm
XXL 124 cm 166 cm 116 cm 48 cm
Badge
Tilasin poitsulle puisen ja muovisen lasten miekat ja positiivisesti yllättynyt kuinka laadukkaat olivat edulliseen hintaan nähden. Ei saa aivan helpolla päreiksi miekkoja joten ei tarvitse olla uusia ostamassa alvariinsa. Verkkokaupassa kattava valikoima sekä hyvät maksuvaihtoehdot esim.PayPal mitä harvemmin löytyy suomalaisista verkkokaupoista. Itse kävin noutamassa tuotteet myymälästä ja pikaisella visiitillä olisin myymälässäkin voinut hetken hypistellä ja ihmetellä erikoisuuksia mitä oli aika määrä liikkeessä, vaikkei iso myymälä ollutkaan.
- Snakari

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!