Olaf -viikinkihousut, ruskeat

37.50

Poista

Tuotekuvaus

Pussihousu-tyylin housut ovat polveen saakka ilmavat eivätkä rajoita jalkojen liikkeitä. Tällaisien pussihousu-mallin housujen sääriosa tyypillisesti kurotaan kiinni säärisiteillä tai pujotetaan korkeavartisten saappaiden varren sisään. Pussihousuja kutsutaankin yleisesti myös saapashousuiksi, sillä tällaiset housut ovat omiaan korkeavartisten ratsastussaappaiden kanssa käytettynä. Vaikka housut onkin nimetty viikinkihousuiksi, niin ne sopivat mainiosti monen muunkin seikkailijan jalkaan eri aikakausille.

Säärisiteet pitivät housut ehjinä ja kuivina ja antoivat kivasti pientä lisäsuojaa jaloille niin ryteikön läpi rämpiessä kuin taisteluissakin. Säärisiteiden kiertäminen aloitetaan nilkasta tai jalkapöydän tai kantapään alta ja kierretään säären ympäri aina polveen saakka tai ainakin pohjelihaksen yläpuolelle, jotta sääriside ei ala valumaan kävellessä. Säärisiteitä ei toimiteta housujen mukana, vaan nämä voi valita oman tyylin ja maun mukaan valikoimastamme.

Viikinkiajan housuja ei ole säilynyt meidän aikoihimme saakka kovinkaan kattavasti, mutta yleisesti ajatellaan että tällaiset housut olivat erityisen suosittuja ainakin rus-viikinkien/varjagien parissa viikinkien idäntiellä, eli jokireiteillä Itämereltä Mustamerelle läpi nykyisen Venäjän ja Itä-Euroopan. Pohjoisen asukit seilasivat, kävivät kauppaa, välillä sotivat ja lopulta loivat kauppareitin pohjolan ja Bysantin välille itäisiä jokia pitkin.

Materiaali on 100% tukevaa puuvillaa ja kangas on pesty, eli esikutistettu, ennen ompelua. Vaatteen saa pestä 40 asteen konepesussa. Housujen vyötäröllä on nyörikiristys. Vyötärö on tarkoituksella ylileveä muodostaen osan pussihousutyylistä, kun housut kurotaan nyörillä kiinni vyötärölle.

Koot: S, M, L, XL ja XXL.

Koko Käyttäjän vyötärö Housujen vyötärö Korkeus Pohje
S 98 cm 132 cm 103 cm 39 cm
M 106 cm 143 cm 106 cm 39 cm
L 114 cm 148 cm 109 cm 41 cm
XL 122 cm 162 cm 111 cm 46 cm
XXL 124 cm 166 cm 116 cm 48 cm
Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla, PayPalilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!