Varsikirves

169

5 varastossa

Tuotekuvaus

Varsikirveellä (pole axe) on varsin pitkä historia. Sitä käytettiin niin turnajaisaseena kuin turnajaisia verisemmissä kaksintaisteluissakin, ja se oli suosittu ase myös taistelukentillä. Pituutensa vuoksi varsikirves oli taistelussa varsin kätevä ase. Sitä voitiin käyttää lyhyen keihään tavoin kärkipiikin ansiosta, kirveen takaosan piikki soveltui hyvin panssarin lävistämiseen ja hevosmiesten pudottamiseen satulastaan sekä tietysti pelkkä kirveen teräkin oli jo itsessään tappava ase. Nykyään varsikirvestä kutsutaan pole axe-nimellä, mutta alkujaan nimi oli poll axe (pääkirves), koska tällaisella kirveellä tähdättiin vastustajaa juuri nimenomaan päähän. Kirveen vartta tukee ja suojaa teräksiset vahvikkeet, jolloin varrellakin saattoi huoletta torjua vihollisen hyökkäyksiä. Tämä on todella hieno jäljennös alkuperäisestä yksityiskokoelmakappaleesta. Kirves ja alapään suoja ovat hiiliterästä ja varsi kovapuuta.

Pituus 173cm
paino 2,3kg
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!